• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Integration till Unikum Pyramid
    f
    ör dig som Pyramidkonsult

Hur fungerar det och vad behöver du tänka på?

Filbaserad integration

Integrationen mellan Vendre och Pyramid är filbaserad och går genom Pyramid Traffic Controller (PTC) där filerna hanteras från Pyramids sida.

Integrationen kan byggas utifrån en standard som Vendre erbjuder men kan också anpassas unikt till er.

Från Pyramid kan följande tas emot:

1. Produkter
    2. Lager
    3. Kunder
    4. Prislistor

Från Vendre skickas följande till Pyramid:

1. Order

Specifikation för filer

För varje integrationsrutin (typ av information, ex. produkter eller kunder) finns en specifikation som ni kommer att få av er projektledare i samband med uppstart av integrationen.

Filerna som ni ska skicka till Vendre är i TXT-format och ska vara tabb-baserade.

Orderfilen ni får från Vendre är en TXT-fil och är semikolonseparerad

Observera!

Alla rutiner ska inte alltid integreras. Det beror på vad som ska göras i ert projekt. Ta kontakt med er projektledare hos Vendre för att definiera vilka rutiner som ska tas fram för vår gemensamma kund

Orderfilen från Vendre

Hur ofta: Vendre skickar filen i samband med att order kommer in till Vendre och betalningen från ex. DIBS, Svea eller Klarna är klar.

Hur är filen formaterad?

Fältordning Förklaring
    Orderhuvud <HEAD>
    1 Vendres ordernummer
    2 Orderdatum (ÅÅÅÅ-MM-DD)
    3 Vendres kundnummer
    4 Företagsnamn om kund är företag, annars kundens förnamn och efternamn
    5 Gatuadress
    6 Postnummer & Postort
    7 E-postadress
    8 Leveransadress
    9 Leveranspostnummer & Ort
    10 -
    11 Fraktmetod
    12 Valuta ISO-2
    13 Betalningsmetod
    14 Fraktkostnad
    15 Betalningsmetodskostnad (alltid 0)

Produkter <ART> (Upprepas en gång per produkt)
     1 Produktens artikelnummer
    2 Antal köpta produkter
    3 Produktens namn
    4 Pris

Ladda ner exempelfil

Var placeras filen?

Filerna läggs och namnges med ordernummer.txt i en mapp som finns på kundens FTP-server.

FTP-servern har en mappstruktur som bör innehålla en mapp med namn likande fromecom och i den en mapp som heter Orders. I denna mapp läggs alla orderfiler.

Produktfil från Pyramid

Hur ofta: Vendre läser in filen var 3.e timme som standard

Hur ska filen vara formaterad?

Fältnamn (rubriken på fältet) Förklaring
    model Produktens artikelnummer
    name_sv Namn på Svenska
    name_en Namn på Engelska
    price Pris EXKL. moms
    tax_class_id Momskod (2 = 25%, 3 = 6%, 4 = 12%, 5 = 0%)
    status Visningsstatus (1 = visas, 0 = visas ej)
    ean1 EAN-nummer
    manufacturer_model Tillverkarens modell
    weight Vikt i KG
     remove Ta bort produkt (1 = radera, 0 = låt vara kvar). Ska då vara 0 som standard

Var ska filen placeras?

FTP-servern har en mappstruktur som bör innehålla en mapp med namn likande toecom och i den en mapp som heter Products. I denna mapp läggs produkfilen in.  Vendre raderar filen när den har lästs in så det är viktigt att den skapas på nytt om den inte finns sedan tidigare.

Lagerfil från Pyramid

Hur ofta: Vendre läser in filen var 3.e timme som standard

Hur ska filern vara formaterad?

Fältnamn Förklaring
    model Produktens artikelnummer
    quantity Produktens lager som webbutiken ska hantera

Filen ska bara innehålla produkter som finns på e-handeln

Var ska filen placeras?

FTP-servern har en mappstruktur som bör innehålla en mapp med namn likande tocom och i den en mapp som heter Stock. I denna mapp läggs produkfilen in. Vendre raderar filen när den har lästs in så det är viktigt att den skapas på nytt om den inte finns sedan tidigare.

Kundfil från Pyramid

Hur ofta: Vendre läser in filen var 3.e timme som standard

Hur ska filern vara formaterad?

En kund per rad

Fältordning Förklaring
    external_id Kundnummer
    status
    first_name
    last_name
    company
    street_address
    street_address_2
    zip_code
    city
    country
    identification_number
    email_address_2
    telephone
    mobile
    customers_group
    vat_identification_number
    vat_disp
    currency
    language

E-postadresser

Om du säljer till B2C så är e-post i princip alltid det unika för kunden. Då ska detta anges i email_address och måste vara unikt per kund.

Om du säljer B2B så är ofta kundnummer det unika och e-postadress sällan unikt och sällan finns på Samtliga kunder som ska ha e-handelsinloggning. Då ska du ange e-postadressen i email_address_2 och lämna email_address tom.

Var ska filen placeras?

FTP-servern har en mappstruktur som bör innehålla en mapp med namn likande tocom och i den en mapp som heter Customers. I denna mapp läggs produkfilen in. Vendre raderar filen när den har lästs in så det är viktigt att den skapas på nytt om den inte finns sedan tidigare.

Prislistor från Pyramid

Hur ofta: Vendre läser in filen var 3.e timme som standard

Hur ska filern vara formaterad?

Fältnamn Förklaring
    customers_group
    model Produktens artikelnummer
    status Anger om kunder med denna produkt ska kunna visa produkten i butiken
    (1 = Ja, 0 = Nej)
    quantity_min Om det finns en gräns för när priset börjar gälla (ex. från 5 st produkter)
    price Pris exkl. moms
    active_from Datum från priset börjar gälla (ÅÅÅÅ-MM-DD)
    active_to Datum till priset gäller (ÅÅÅÅ-MM-DD)
    currency Prisets valuta

Var ska filen placeras?

FTP-servern har en mappstruktur som bör innehålla en mapp med namn likande tocom och i den en mapp som heter Prices. I denna mapp läggs produkfilen in. Vendre raderar filen när den har lästs in så det är viktigt att den skapas på nytt om den inte finns sedan tidigare.