• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Vendres API & koppling till Sharespine

Bygg dina egna funktioner på din server och jobba mot Vendres Json (REST) API

1. Skapa en användare

För att skapa en API-användare eller hitta din API-nyckel så klickar du på Inställningar > Administratörer. Om du vill använda ditt eget konto så klickar du på Ändra. Om du önskar skapa ett nytt för API:et så klicka på Ny användare. Vi rekommenderar alltid en ny användare.

Döp användaren till den App / det bolag som ni ska integrera med (dvs sharespine i detta fall) så att ni vet vilken App som sen gjort ändringarna. När du sparar så kommer en API-nyckel att visas på konto-sidan som du nu kan använda.

Tips! Lägg in mejladressen till aktuell integrationpartners support (tex helpdesk@sharespine.com) på användaren. Vi brukar inte skicka iväg något lösenord (dvs toggla ur alternativet att mejla lösenordettill användaren), det räcker att du lägger in ett lösenord.

2. Skapa en importkategori

Gå in i din butik och skapa en kategori som du döper till Sharespine (obs! viktigt att det är stort S). Själva kategorin kan vara dold och inaktiv, men behöver finnas upplagd i Administrationen för att Sharespine ska kunna synka till Vendre.

3. Aktivera rättigheten för API:et

Kontakta Vendre för att aktivera rättigheten till API:et.

4. Kommunicera till Sharespine

Följande information behöver kommuniceras till Sharespine (helpdesk@sharespine.com).

Aktuell domän med ändelsen /API/1/
    exempel; support.vendre.io/API/1/

Sharespine behöver även tillgång till den hemliga nyckel som hittas på kortet för den användare du skapade upp tidigare. I kommunikationen får du gärna nämna att du skapat en importkategori i Vendre som du döpt till Sharespine.