• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Vad synkroniseras med Specter?

Nedan ser du vad som synkroniseras mellan Vendre och Specters system

Överblick

Vad skickas från Specter?

• Lageruppdateringar (när lager ändras i Specter)
    • Uppdaterad status på order
    • Produktuppdateringar
      • Uppdaterade artikelnummer

Vad skickas från Vendre?

• Nya order
    • Nya kunder
    • Nya produkter
    • Uppdaterade produkter
      • Uppdatering av artikelnummer

Vad synkas exakt?

Kunder från Vendre

Kundnummer
    Typ av kund = C / P
    Gatuadress
    Postnummer
    Postort
    Landskod
    Språkkod
    Orgnummer
    Leverans: Gatuadress
    Leverans: Postnummer
    Leverans: Postort
    Leverans: Land
    E-post
    Telefonnummer
    Faxnummer
    Mobilnummer

Teknisk info: Vi skickar även flaggan forceCustomerUpdate = 1

Produkter från Vendre

Produktnamn
    Pris exkl. moms
    Momsprocent
    EAN-kod
    Inköpspris*
    Vikt
    Ev. uppdaterat artikelnummer (om produkten bytt)
    Lager (Om inställning för detta är påslaget)
    Lager uppdateras bara från Vendre när en produkt skapas. Man kan således inte uppdatera lagret på en Produkt i Vendre.

* Fungerar bara om man inte har leverantörer hos Specter då det beräknade inköpspriset kommer från Vendre.

Teknisk info: Vi skickar även flaggan forceArticleUpdate = 1

Produkter till Vendre

Vid ny produkt
    Lager = 0 st
    Artikelnummer
    Status (Enligt inställning)
    Visa i listning = 1 (alltid, status avgör statusen)
    Inköpspris (gäller ej vid försäljning av paket, inställning)
    Anteckningar
    Återbeställningspunkt (gäller ej vid försäljning av paket, inställning)
    Kategori (Enligt inställning var nya produkter ska hamna)

Vid uppdaterad produkt
    Radera produkt? (Ja / Nej, om ja = Sätt som inaktiv hos Vendre)

Vid både uppdaterad och ny produkt
    Leverantörer (Om inställning påslagen och funktion finns i Vendre)
    Produktnamn
    EAN
    Pris
    Vikt
    Momsklass
    Tillverkarens artikelnummer

Varianter
    I synken behandlas alla huvudprodukter och varianter som unika produkter vilket innebär att själva relationen mellan huvudprodukt och variant inte synkas.

Detta innebär också att ni i Vendre lägger in relationen manuellt mellan variant och huvudprodukt. Detta är enkelt att göra via excel och fälten:

Parent_id = Id nummer för huvudprodukten. Man kan även skriva model:artikelnummer för att istället skriva in huvudproduktens artikelnummer.
    variant_type_name_1_sv = Här skrivs t.ex. "Välj färg" om produktens variant är färg.
    variant_choice_name_1_sv = Här skrivs variantens färg in.

Vid fler variantval t.ex. storlek och färg skrivs storlek in i kolumnen variant_choice_name_2_sv. Osv.

Språk

Finns det översättningar på produktnamnet så läggs dem in om en produkt både skapas och uppdateras.

Om inga översättningar existerar Specter läggs huvudnamnet in på alla översättningar i Vendre.

Uppdateras produkten om översättningar saknas uppdateras enbart standardspråket med huvudnamnet från Specter.

Order från Vendre

Först synkas kunden enligt information under "Kunder från Vendre"

Alla produkter på ordern synkas också igen innan ordern läggs in

På ordern synkas sen:
    Kundtyp (C = Företag, P = Privatperson)
    Förnamn
    Efternamn
    Företagsnamn (Om privatperson så slås för och efternamn ihop i detta fält)
    Org. nr
    Språk
    Valuta
    Datum
    Kundnummer
    Publik kommentar (innehåller Vendres ordernr.  och kundens kommentar)
    Intern kommentar (innehåller Vendres ordernr.)
    Leveransadress på ordern
    Ev. Kundkommentar
    Betalningssätt (Kod utgår från "Extern modulidentifierare" på betalsättet)
    Fraktsätt (Kod utgår från "Extern modulidentifierare" på betalsättet)
    Betalningsreferens för DIBS eller Klarna
    Om orderbekräftelsemail ska skickas från Specter (Inställning hos Vendre)
    Kundreferens
    Butikens e-post
    Externt ordernummer (Vendres ordernummer)
    Webbshops-id (Om flera butiker är ansluta till samma konto)

För varje produktrad
    Antal artiklar
    Artikelnummer
    Artikelnamn på ordern
    Momsprocent
    Pris exkl. moms

Om rabattkoder är i procent fördelas de ut på ordern och skickas per rad, om rabatten är på en fast summa så läggs den som en artikel.

I samband med att ordern skickas till Specter så sparar Vendre Specters ordernummer hos oss och det kan ses på ordern i admin

Lager till Vendre

Enskilt lager

Flera lagerställen

Använder du flera lagerställen i Specter så kan dem synkas till Vendre. För att synkroniseringen ska fungera behöver du säkerställa att:

- företagsnamnet för partnern i Vendre är identiskt med namnet på lagret i Specter

- inställningen "Webbshopslager" är aktiverad på lagret i Specter

- att funktionen partnerlager finns tillgänglig i din butik

Orderuppdatering till Vendre

Uppdaterad orderstatus enligt inställning under Specters inställningar

Mail skickas ej till kund, detta rekommenderas att det sker från Specter

Saker som systemen inte utbyter information om

- Prislistor

- Variantartiklar och dess tillhörighet (Själva varianterna exporteras dock till Vendre och Specter)

- Leverantörer skickas inte till Specter på grund av Specters API