• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Integrera Visma SPCS med Vendre

30020000

Visma är ett affärssystem för små och medelstora bolag.

Vendres integration tillhandahålls av Sharespine.se

Vad skickas från Visma?

• Lageruppdateringar
    • Nya produkter
    • Uppdaterade produkter
    • Prislistor (när prislistan finns i båda systemen och heter samma sak)

Vad skickas från Vendre?

• Nya order
    • Nya kunder (i samband med order)

Installera - Din e-handel med Sharespine och Visma

1.

Kontakta Sharespine och lägg beställning

Beställ en synk enligt deras paket här:

Läs mer

Kontakta sen Vendres support och meddela att du önskar ansluta till Sharespine.
    Vendres kostnad: 2 995 kr start och 250kr/mån

2.

Vendre skapar inloggningsnycklar

När vendre fått in en beställning så skapar vi en ny användare till Sharespine med API-åtkomst. Du kommer att få:
    - Adress till API:et för butiken (ex. https://dinbutik.se/API/1/) - OBS: Viktigt att det är SSL.
    - API-nyckel för att använda för synkningen

Detta mailas till er primära adress

3.

Skicka inloggningsnycklar till Sharespine och boka in tid för installation

När Sharespine har fått inloggningsnycklar till Vendres API så kontaktar de dig för att boka in ett möte där de hjälper till med installationen av själva systemet på den datorn där Visma är installerat. Det är ett program som ligger i bakgrunden och körs med jämna mellanrum och synkroniserar data.

4.

Genomför tester

Skapa en produkt i Visma och se så att den importerades i Vendre
    Ändra en produkt i Visma och se så att den ändringen slog igenom (på ett av de fälten som synkas)
    Skapa en order genom butiken och se så att kunden och ordern gick över

Var vänder jag mig vid frågor?

Har du frågor eller funderingar kring integrationen med Sharespine så kontaktar du Sharespine på 031 - 704 38 00

eller besöker deras supportweb:

https://sharespine.zendesk.com/hc/sv

Frågor och svar

Hur importerar jag kunder?

I och med att kunderna inte importeras från Visma per automatik så kan du antingen importera dem med en CSV fil med vår kundimport under "Kunder" i administrationen. Exportera då ut alla fält från Visma och ladda in hos Vendre.

Du kan också skapa kundern var och en för sig om du lägger till en åt gången. Detta gör du genom att gå till "Kunder" -> Ny Kund i Vendres administration.

Prislistor

Om du vill synka en prislista så går det att göra. Det du först behöver göra är att ha rättighet till detta i ditt paket hos Vendre. Annars kontakta oss.

Du går sen till "Kunder" -> "Kundgrupper" och skapar en kundgrupp med samma namn som prislistan heter i Visma. När nästa synkroinsering görs med Visma så fylls priserna på.

Gå sen in på kunden som har denna prislista och koppla kunden till den prislistan genom att välja kundgrupp och spara. Kunden kan behöva logga ut och sen in igen om de är inloggade sedan tidigare i butiken.