• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Google Maps i din butik

Google Maps kan användas för att ta fram koordinater och presentera adresser på en karta. Detta används främst för dig som har en store locator eller visar en karta för var man kan hitta ert huvudkontor.

Hur fungerar Googles API-nycklar?

För att kunna presentera kartor och hämta koordinater behöver systemet gå via Google. För att koppla ihop Vendre med Google behövs två olika API nycklar som genereras hos Google. Nycklarna används på två olika ställen och fungerar på olika sätt.

1) API-nyckel för koordinater i Admin

När du använder Vendres stöd för Partners kan du för varje partner lägga in en unik adress. Den nyckel som läggs in i Admin används för att genom adressen hämta upp koordinater när du sparar en partner.
    Observera att postnummer måste skrivas in utan mellanslag.

• Skapa nyckeln hos Google och begränsa den till Vendres server. Fråga Vendre efter rätt Host.
    • Nyckeln ska sedan klistras in i Admin på denna sida: Admin/configuration/?gID=69

2) API-nyckel för att visa kartor i storefront

Den här nyckeln används frontend i din butik för att presentera kartor för kunden. Det finns idag två block som använder kartor: Store locator och kartblocket.

• Skapa nyckeln hos Google och begränsa den till de domäner din butik ligger på
    • Skicka nyckeln till din kontaktperson på Vendre som implementerar denna i din butik

Läs om hur du genererar nycklar