• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

31010000

Zapier är en plattform som du enkelt och smidigt kan använda som brygga för att integrera de applikationer som du använder med Vendre. Detta möjliggör att du slipper lägga onödiga kostnader på en utvecklare som ska integrera ett system mot Vendres API, utan du kan använda Zapier istället.

Idag så har dem över 3000+ applikationer och programvaror som är kopplade till deras tjänst och som du får tillgång till.
    Zapier kan t.ex. användas till att skicka ut ett nyhetsbrev så fort det läggs till en ny produkt eller skicka ut en kampanjkod när en ny order har skapats.

Denna tjänst är en beta version som vi därför inte kan ge garanterad support på. All konsultation för denna tjänst debiteras löpande.

Hur fungerar det?

För att få tillgång till tjänsten så behöver du gå in på deras hemsida och öppna upp ett konto, antingen via deras autentiserings lösningar som dem erbjuder eller med din mailadress. Du kan klicka här för att skapa ett konto på deras hemsida.

Vi har tagit upp ett exempel på hur en "Zap" sätts upp och hur den går att använda. I fallet nedanför så skapar vi en "Zap" som baseras på en trigger som aktiveras i Vendre, att när en ny produkt skapas så kommer en notis skickas till kommunikationsverktyget Slack ned information om produkten.

Här beskriver vi steg för steg hur du gör tills du skapat din första "Zap":

1. Välj applikationer

I första steget så ska du välja vilka applikationer som du vill börja använda och integrera i Zapier. Dem listar de absolut vanligaste applikationerna först men det går även bra att söka efter en mer specifik applikation som du vill använda.

När du valt dem applikationerna du vill starta med kan du klicka på "Finish Setup".

2. Skapa en "Zap"

För att skapa din första Zap så klickar du på "MAKE A ZAP".

3. Sök upp rätt applikation

Nästa steg är att söka upp rätt applikation. I detta fall så söker vi på Vendre och klickar på Vendre 2.0.

4. Välj trigger

När applikationen är vald så är det dags att välja "Trigger event" som innebär att välja vilken händelse vi väljer att lyssna på i Vendre. I detta fall så väljer vi "New Product" som innebär att vi lyssnar på när en ny produkt är skapad.
    Efter det så trycker vi på "Continue".

5. Välj API konto

Nu ska du att välja det API konto som tidigare är uppsatt i Zapier. API-kontot är kopplat direkt till din unika butik och är till för att kunna hämta, uppdatera och skapa ny information. Saknar du ett API konto så kan du klicka här så visar vi hur du gör.

När du valt API konto så tryck på "Continue".

Om du inte har fått tillgång till Vendres API så går det bra att höra av sig till supporten så hjälper vi dig.

6. Test av trigger

När ett API konto är valt så är nästa steg att göra ett test för att kontrollera så att du får ut rätt information och att hämtningen lyckades. Står det att hämtningen lyckades så kan du klicka på "Continue".

7. Välja applikation för händelse

Nu är det dags för nästa steg som är att sätta upp en "Action". Det första du ska göra är att välja den applikation som du vill använda.
    I detta fall så väljer vi Slack och klickar på "Continue".

8. Val av event

Välj det event som du vill ska aktiveras när en ny produkt skapas. Just för denna integration kommer vi att välja "Send Direct Message" och sen klicka på "Continue".

9. Användarkonto

Välj det användarkonto som skall vara kopplat till själva händelsen. I majoriteten av fallen behöver detta väljas oavsett vilken applikation det gäller. Om det inte finns ett konto så kommer du kunna lägga till det första gången eller genom att klicka på "Manage connected accounts".

10. Inställningar för händelse

Lägg till de inställningarna som du vill ska påverka vad för information som du får ut och hur du får den. I detta fall så kommer ett direktmeddelande skickas till användaren "lutte" med ett meddelande när produkten är skapad.

11. Sluttest

Sista steget är att testa det som skall hända om en ny produkt skapas. Får du ett meddelande om att "Test was successful!" så har händelsen gått igenom.

När du är klar med testet så klickar du på "Turn on Zap" så aktiveras integrationen/Zap:en som du skapat.

Såhär ser det ut i Slack efter att händelsen har aktiverats och ett meddelande har skickats direkt till den valda Slack-användaren.

Priser

Priset varierar beroende på vad ni har för behov. Det finns en instegs plan som inte kostar något och så finns det betalplaner där du som användare får fler funktioner. Vi rekommenderar att testa med någon av de lägre först för att du ska kunna se i vilken omfattning ditt behov sträcker sig och därefter uppgradera till en högre plan. Om du vill läsa mer om deras priser kan du klicka här

Vad ingår?

Actions

• Skapa en ny produkt

I våran standard integration för att skapa en produkt så är det fälten i listan som ingår.

• Artikelnummer ( krav )
      • Produktnamn
      • Kort produktbeskrivning
      • Produktbeskrivning
      • Pris
      • Lagerantal
      • Status
      • Tax Class ID (om inget värde anges så är standard värdet satt till 2 som är lika med 25 % )
      • Språk ( om inget värde anges så är standardvärdet satt till sv som är översättning för svenska som språk )

Krav = Värden som måste finnas med för att produkten ska skapas.

• Skapa en ny kund

I våran standard integration för att skapa en ny kund så är det fälten i listan som ingår.

• Kundens förnamn ( krav )
      • Kundens efternamn ( krav )
      • Kundens email adress ( krav )
      • Personnummer/organisationsnummer
      • Externt kund id
      • Telefonnummer
      • Mobiltelefonnummer
      • Status
      • Företag
      • Adress
      • Adress 2
      • Postkod
      • Stad
      • Språk ( om inget anges så gäller det för ifyllda standardvärdet 4 som är för svenska som språk )

Krav = Värden som måste finnas med för att kunden ska skapas.
    • Sök kund

Sök kund innebär att du kan söka upp bland dina kunder i butiken fån andra system och få tillbaka ett resultat. För att få fram ett resultat så måste värdet stämma överens exakta värdet som finns i Vendre.

Fält går att söka på:

• Mailadress
    • Sök produkt

Sök produkt innebär att du kan söka upp en produkt som finns i systemet och få tillbaka information om produkten. För att få fram ett resultat så måste värdet stämma överens exakta värdet som finns i Vendre.

Fält går att söka på:

• Artikelnummer
      • Produkttitel

Triggers

• Ny produkt

Trigger för ny produkt innebär att du kan lyssna på om en ny produkt har skapats i butiken. Det finns möjlighet att skicka vidare den nya produktens information till en annan tjänst eller app via Zapier. T.ex. skulle det kunna vara att skicka ut ett nyhetsbrev till en specifik kundskara när en ny produkt lagts till i butiken.
    • Ny kund

Trigger för ny kund innebär att du kan lyssna på om en ny kund har skapats i butiken. Antingen via admin eller via ett kundformulär. Informationen kan sedan skickas vidare till och användas i en annan tjänst eller app. T.ex. skulle det kunna vara att när en ny kund skapas i butiken så skickas det ut en rabattkod med 10 % rabatt.

Triggern aktiveras oavsett om kunden skapas i admin eller direkt i butiken. Det går i dagsläget inte att välja om den ska aktiveras om kunden bara skapas i en specifik miljö.
    • Ny order

Trigger för ny order innebär att du kan lyssna om en ny order är lagd eller skapad. Det finns även möjlighet att använda informationen i ordern och skicka den till andra system som finns med i Zapiers katalog.

Viktigt att tänka på!

Det kan ta en stund innan en trigger eller action aktiveras och att informationen förs över eller visas på önskat ställe.

Är det något du saknar i integrationen till Zapier så är du varmt välkommen att höra av dig till vår support så hjälper vi dig vidare.