• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Faktura med e-legitimation

Ta betalt med faktura och identifiera kunden först med bankid så att du vet vilken kund som köper
    52240000

När används funktionen?

Det är vanligt med Faktura som betalningssätt via Klarna, Svea, Ecster eller annat betalsätt inom B2C. Inom B2B är det vanligare att fakturering sker via eget system. Denna funktion gör att när du använder en egen faktura så kan du trots detta välja att låta användaren göra en legitimering med sitt bankid för att kunna bekräfta vilken användare som genomförde köpet.

Så fungerar det

När "Faktura med e-legitimation" är aktiverat så ser du det alternativet under Betalmetod i kassan. Då kan du välja det och få en faktura som du kan betala med hjälpa av e-legitimation.

När din kund klickar på Skicka order så kommer kunden vidare till den här sidan och kan välja hur identifiering ska ske:

Installationsanvisningar

För att komma igång med faktura med e-legitimation gör du på följande sätt

1. Kontakta https://www.egreement.com/sv och skriv ett avtal för att använda e-legitmiation via hostad lösning
    2. Invänta att du får ett company-name och hemlig nyckel för integration
    3. Gå till Order > Betalsätt
    4. Klicka på Nytt betalningssätt
    5. På raden där det står Faktura med e-legitimation klickar du på Lägg till
    6. Klicka i Aktivera betalmodulen
    7. Lägg in din hemliga nyckel i fältet Nyckel
    8. Klicka på fliken Avancerade inställningar och lägg in companyname
    9. Gå till landsbegränsningar och ställ in så att den bara kan användas i Sverige
    10. Klicka på Spara
    11. Gå till butiken och genomför ett testköp med betalningssättet
    12. Om det inte skulle fungera, kontakta e-agreement för att de ska kunna undersöka sina loggar. Kom ihåg att skicka med ditt companyname till dem i din supportförfrågan.