Klarna & Vendre

En integration med Klarna för dig som kund hos Vendre är
lika smooth som kundresan i deras checkout.
Här beskriver vi
hur det fungerar.

Såhär gör du - steg för steg

1. Stäm av med Vendre

För dig som precis signat med oss och ska lansera din nya e-handel ingår minst ett betalsätt i din butik. Om du väljer att använda Klarna så berättar du det för din projektledare sen fortsätter du med stegen här nedan.

Är du redan kund hos Vendre? Hör av dig till oss så kikar vi på vad en implementation av Klarna innebär för er. Aspekter vi då kikar på är om din butik är specialkodad, om du har unik design i kassan som måste göras om eller om du har en äldre mall där nyaste versionen av Klarna kanske inte ligger med. Detta kan innebära en del utveckling för front end för att få kassan på plats.

2. Avtal med Klarna

Kontakta Klarnas support och skriv avtal på checkouten tillsammans med dom. När detta är klart kommer du att få en inloggning och tillgång till uppgifter.

3. Ge uppgifterna till Vendre

Vendre behöver nu Merchant ID och Hemlig nyckel som du erhåller från Klarna. Maila din kontaktperson eller supporten och be dem installera kassan. Om du ska använda Klarna Global och sälja i USA  behöver vi även unikt Merchant ID och nyckel för detta.

För dig som gör installationen

1. Installera nytt betalsätt

När Vendre har fått uppgifter kan vi gå in i Administrationen och installera ett nytt betalsätt.  Gå in under Order och betalningssätt, klicka sen på den gröna knappen "lägg till betalsätt" längst upp till höger.

2. Ange uppgifterna

Här kan du lägga in Klarnas logga för att visa denna i listan över betalsätt i kassan, lägg in skarpa uppgifter i fälten och spara. Om butiken är live ska det från början inte synas i butiken.

3. Kontakta Klarna

Kontakta Klarnas kundtjänst med URL till butiken, be dem testa kassan och återkomma med ett ok.

4. Genomför testköp

Här hittar du testuppgifterna från Klarna: https://developers.klarna.com/documentation/testing-environment/ Genomför en order men se till att denna annuleras efteråt i Admin.

5. Slå av testläge

Då var vi live! Svårare än så är det inte!

För dig som uppdaterar till Klarna Global

Med Klarna Global möjliggör betalningar från fler länder och med fler valuter än någonsin förr.

Alla butiker som skapats efter Augusti 2019 har möjlighet att installera Klarna Global utan frontendutveckling. Här beskriver vi hur du gör detta samt vilka begränsningar som kan finnas. Denna beskrivning är främst till för Vendre som ska installera kassan.

1. Installera modulen Klarna Global

2. Ange uppgifterna från kund

3. Genomför testköp

Valutorna som stöds i Klarna Checkout Global är AUD, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, JPY, NOK, NZD, PLN, SEK, USD. Det går att läsa vilka valutor som stöds genom att klicka här.

För Vendre

• Klarna Global har samma kundrättighet som Klarna Checkout.
  • Du hittar den under Klarna Checkout Global i vår modullistan över betalsätt.
  • För att kunna sälja till USA behövs unikt Merchant ID och Hemlig nyckel.
  • Om man har gamla KCO aktiv samtidigt så fungerar det inte att byta mellan modulerna i kassan utan att ladda om sidan.
  • För att installera i en äldre mall hänvisar vi till commit 50e53997 på Benchmark.