Nets & Vendre

Såhär gör du - steg för steg

1. Stäm av med Vendre

För dig som precis signat med oss och ska lansera din nya e-handel ingår minst ett betalsätt i din butik. Om du väljer att använda Nets Easy så berättar du det för din projektledare sen fortsätter du med stegen här nedan.

Är du redan kund hos Vendre? Hör av dig till oss så kikar vi på vad en implementation av Nets Easy innebär för er. Aspekter vi då kikar på är om din butik är specialkodad, om du har unik design i kassan som måste göras om eller om du har en äldre mall där nyaste versionen av Klarna kanske inte ligger med. Detta kan innebära en del utveckling för front end för att få kassan på plats.

2. Avtal med Nets

Kontakta Nets support och skriv avtal på checkouten tillsammans med dem. När detta är klart kommer du att få en inloggning och tillgång till uppgifter.

3. Ge uppgifterna till Vendre

Vendre behöver nu Hemlig nyckel och Check-out nyckel som du erhåller från Nets. Du kan även få testnycklar från Nets, dessa kan användas för att kunna genomföra testköp i butiken. Maila din kontaktperson eller supporten och be dem installera kassan.

För dig som gör installationen

1. Installera nytt betalsätt

När Vendre har fått uppgifter kan vi gå in i Administrationen och installera ett nytt betalsätt.  Gå in under Inställningar och betalsätt, klicka sen på den gröna knappen "lägg till betalsätt" längst upp till höger.

2. Ange uppgifterna

Här kan du lägga in skarpa uppgifter i fälten och spara. Om butiken är live ska det från början inte synas i butiken. Kom ihåg att gå in i fliken Avancerade inställningar för att ange om det ska vara valbart med köp för privatperson och företag. Aktivera testläget och lägg in testnycklarna.

3. Genomför testköp

Här hittar du testuppgifterna från Nets: https://tech.dibspayment.com/easy/test-information Genomför en order men se till att denna annulleras efteråt i Admin.

5. Slå av testläge

Lägg in de skarpa nycklarna och slå av testläget. Då var vi live! Svårare än så är det inte!