Mail i Vendre

Ändra mailen som skickas till kund

Gäller för butiker skapade från juni 2019

Om du har en butik som är äldre kan du kontakta vår kundtjänst på support@vendre.se och köpa installation av den nya mailstrukturen så installerar vi den till dig.

Orderbekräftelse

I detta exempel finns ej knapp till mitt konto med eller uppgifter om kunden har ett nytt konto.
Kan aktiveras om så önskas.

Uppaterad order med kollinummer

Första bilden: Utan knapp till mitt konto (inställning)
Andra bilden: Med knapp till mitt konto (inställning)

Välkommen som kund

Mailet skickas när kunden själv registrerar sig om ni har en sån funktion. Skickas en om kunden "registrerar sig" i kassan i samband med en ny order. Då skickas enbart orderbekräftelsen. Inloggningen har kunden själv valt när denne registrerade sig på er butik, därav skickas den av säkerhetsskäl ej med i mailen.

Glömt lösenord

Skickas när kunden själv angett att de har glömt sitt lösenord eller om ni själva klickar på den knappen på kundens kundkort i admin.

Ny användare på kundkonto

Skickas om du har användarkonton på kunder (så att flera kan logga in och lägga order på samma kundnummer). Beställs via Vendres support.

Uppdaterat lösenord för användare på kundkonton

Skickas om du har användarkonton på kunder (så att flera kan logga in och lägga order på samma kundnummer). Beställs via Vendres support.

Bevaka produkt

Skickas till kunden om de bevakar en produkt som kommer tillbaka i lager.

Logo i mail

För att ladda upp en logo som passar bra till mailet så bör bakgrunden vara transparent och logon bör vara i proportioner 400 px bred och 60 px hög. Visningen är max 200 px x 30 px men för retinaskärmar är det fördelaktigt att ha en dubbelt så stor bild som skickas med. Du kan ladda upp en ännu större bild om du önskar men håll gärna proportionerna i den mån det går.

Om du vill bygga ut mailen

Det är ofta svårt att få det precis som man vill eftersom ett mail som ser bra ut i ex. gmail inte alltid ser bra ut i Apples klient Mail eller Windows Outlook 2013. Detta gör att man ibland får ha en vision på önskat utseende och sen jobba sig mot det. Det är dock en process som tar tid vilket gör att det ofta är klokt att använda Vendres mall.

Sätt att påverka innehållet

Ändra texter

I språkhanteringen kan du komma åt alla texter som finns i mailen. Gå till Inställningar > Språk > [önskat språk du vill ändra] > Ändra texter. Sök på "EMAIL_" i fältet där det står Definition så kommer du att få fram alla texter som har att göra med mail. Om det mot förmodan inte kommer från så tömmer du det fältet och söker på den text som står i mailet (som du vill ändra på) i fältet Sök på text i butiken. Tänk på att bara söka på något enskilt ord eftersom det kan vara kod med i strängen du söker på.

Om du då inte får upp rätt sträng kan det bero på att den kommer från databasen. Exempelvis en produkt, frakt eller betalsätt. Då behöver du ändra på det stället i butiken där den texten definieras. Kontakta vår support om du inte hittar.

Infotexter om frakt och betalsätt

På respektive frakt och betalsätt i admin finns det en text som heter Orderbekräftelsebeskrivning. Här kan du lägga in information om betalsättet eller fraktsättet som du vill ska synas på orderbekräftelsen längst ner. Det går att skriva HTML i detta fält.