• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Byta mail från SBAdmin

Detta är en instruktion på vad du behöver göra för att flytta din mail till en ny mailleverantör.

Att göra

1.  Identifiera domänägare
    Ta reda på vilket företag som Administrerar och äger din domän.   Om du inte vet detta kan du göra en uppslagning på whois.com för att ta reda på detta.

Efter att du har sökt på din domän så kommer det stå i denna whois vilket företag som är registrar.

2.  Inloggningsuppgifter
    Ta fram  inloggningsuppgifter till din domän hos din domänleverantör identifierad i punkt 1.  Har du inte dessa sparade själv så kontakta t.ex. Loopias kundtjänst så hjälper dem dig.

3.  Skapa upp e-postkonton
    I Administrationen hos domänleverantören kommer du kunna lägga till e-postkonton.   Detta ser olika ut hos olika leverantörer.  Lägg till de konton du idag använder.  T.ex. info@butiken.se    OBS att samtliga konton som ni använder idag måste läggas upp på nytt.

5. Skicka inloggningsuppgifterna till Vendre
    När vi har fått in denna hjälper vi dig att:

- Ändra MX-pekare på domänen
    - Uppdatera alla SPF-inställningar
    - Testa så att mail kommer fram som det ska
    - Stänga ner gamla tjänster

Känner du dig osäker? Kontakta support@vendre.se så hjälper vi dig