Lagerkontroll mot externt system

Har du ett externt lagersystem som ska styra om en produkt kan köpas? Här följer lite råd och tankar som vi har fått genom olika projekt.

Externt lager

Denna guide passar dig som har lagret i ert affärssystem eller helt separerat från affärssystemet och där lagret inte uppdaterar Vendres lagersaldo vid varje förändring.

Om du exempelvis använder Specter, Fortnox, SPCS eller annat bokföringsprogram som synkar med Sharespine så behöver du inte ta hänsyn till denna sida. Lagret är då alltid uppdaterat i Vendre.

Lager kan uppdateras via Vendres API i realtid om det externa systemet önskar. Det passar dock bara om alla kunder har tillgång till samma lager. I fall där ni har olika lager för olika kunder så behöver en API-fråga gå till ert lager i samband med kundens besök på e-handeln.

När görs kontroll mot lagret?

Det finns någa olika vanliga use-cases eller best practice som vi har utvecklat.

Alternativ 1: Stor implementation

Kontroll mot lager görs vid:

• När kund besöker produktsida
    • Lagersaldo kan presenteras på produktsidan och köpknapp kan stängas av
  • När kund lägger något i varukorgen (kontroll om det har skett en förändring)
  • När man kommer till kassan
    • Lagerstatus presenteras på varje produktrad
  • När man klickar på slutför order
    • Om lagersaldot har förändrats mot när man stod i kassan så informeras kunden och får göra korrigeringar i sin varukorg

Alternativ 2: Implementation i kassan

Kontroll mot lager görs vid:

• När man kommer till kassan
    • Lagerstatus presenteras på varje produktrad
  • När man klickar på slutför order
    • Om lagersaldot har förändrats mot när man stod i kassan så informeras kunden och får göra korrigeringar i sin varukorg

Alternativ 3: Implementation vid ordertillfälle

Kontroll mot lager görs vid:

• När man klickar på slutför order
    • Om lagersaldot har förändrats mot när man stod i kassan så informeras kunden och får göra korrigeringar i sin varukorg