Unifaun & Vendre

Unifaun har hand om all TA-hantering hos vendre (TA = Transportadministration). Detta innebär att om du ska skriva ut fraktsedlar med kollinummer så görs det via Unifaun som i sin tur är kopplad till Postnord, DHL, Schenker, Bring med flera.

Vad sker i vilket system?

Vendre

1. Ordern kommer in och packas och plockas
  2. Du skapar en fraktsedel med kundens adress och önskat fraktsätt
  3. En popup öppnas och du kan skriva ut fraktsedeln hos Unifaun
  4. Popupfönstret stängs och kollinummer skickas till kunden
  5. Ordern uppdateras med en ny status (om det är inställt så)

Unifaun

1. Här anger du dina kundnummer till respektive fraktbolag (görs en gång)
  2. Du bokar hämtning när du har skrivit ut dina fraktsedlar och packat paketen
  3. Här anger du avsändarinformation och andra inställningar för själva fraktsedlarna
  4. Här finns också all historik på sickade order

Såhär gör du - steg för steg

2. Dubbelkolla så att butiken är kopplad och har inloggning till unifaunonline.com

Om inte, se till att koppla butiken till unifaunonline.com. Passa även på att dubbelkolla så att er butik har Unifaun Online Orderkoppling med XML-koppling.

Testa här

Instruktioner för Vendre - Steg 3 till 6 hjälper Vendre er med

3. Vendres inställningar

/Admin/configuration/?gID=70

a) OBS! Var noga med att Unifaun XMLPosting står på "Ja"

b) Lägg in Unifaun login

c) Lägg in Unifaun lösenord (PIN)

d) Klicka på "Spara"

4. Koppla

a) Koppla Vendres fraktsätt till Unifauns fraktsätt här: Admin/payment_method_to_shipment_methods_orders_status.php

Standardkonfigurationen här är att orderstatus är inställd till: "Mottagen"

b) Gå in här för att koppla Unifauns fraktsätt till Vendre: /Admin/pacsoft_shipment_methods.php

c) Gå därefter till: /Admin/unifaun_export/ och skriv ut en order och se om det fungerar

OBS! Byt ut e-postadressen på kundens order,  så att kunden inte får ett mail när kollinummer importeras

5. Stäng fönstret för unifaunonline

Dubbelkolla gärna så att du inte har något fönster öppet med unifaunonline.com

6. Testa!

a) Gå till Vendres Administration och "Order"

b)  Markera en order

c) Klicka på "Skapa fraktsedel"

d) Klicka därefter på "Skapa packsedel" --> om det fungerar så omdirigeras du till Unifaun

Om det ej fungerar, så dubbelkolla att inget fönster med unifaun är öppet.

Fortsättning - Såhär gör du

7. Ha dokumentet redo

Det är dags att återvända till det här dokumentet som du började med

Till dokumentet

8. Uppdatera alternativen så att de överensstämmer med önskade

Ha listan med önskade fraktsätt per speditör redo.

b)  Markera en order

c) Klicka på "Skapa fraktsedel"

d) Klicka därefter på "Skapa packsedel" --> om det fungerar så omdirigeras du till Unifaun

Om det ej fungerar, så dubbelkolla att inget fönster med unifaun är öppet.

9. Lägg till nya fraktsätt i Unifaun-kopplingen

a) Gå till Admin/pacsoft_shipment_methods.php

b) Välj aktuell speditörs mapp --> Klicka på "Nytt fraktsätt"

c) Fyll i Unifaun-fraktkoden för aktuellt fraktsätt
Detta hittas i unifauninloggningen under "Hjälp" och därefter kodlistor

d) Fyll i namnet på frakttjänsten
Ha för vana att använda samma benämning som återfinns i Unifauns kodlista

e) Om det är aktuellt, så är det helt ok att uppdatera texten i e-postmallen

PostNord / Packsoft istället för Unifaun Online

Denna tjänst är en möjlighet som finns tillsvidare i Vendre. Denna kan komma att tas bort i samband med uppdatering av integrationen till Unifaun beroende på den tekniska lösning som då väljs.

Om du önskar gå direkt mot PostNords frakthantering (TA-system) som drivs av Unifaun men är gratis för PostNord-kunder så ska detta vara möjligt i Vendre. Observera att detta är mer möjlighet än något som Vendre supportar. Därmed garanteras inte funktionalitet. Tänk därför på att säkerställa att kopplingen fungerar som önskat för er.

Gå till sökfunktionen högst upp i butiken och sök på UNIFAUN_SESSION_NAME. Klicka på inställningen för detta längst ner i sökresultatet. Skriv in po_SE i fältet och klicka spara. Du behöver också byta inloggningsuppgifter i form av Användarnamn samt Lösenord (PIN)

Support på denna funktion debiteras löpande då den faller utanför Vendres samarbete med Unifaun.