• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Google Analytics (UA)

Vendres system är förberett för att du ska kunna koppla ditt Google Analyticskonto till din
    e-handel. Och det är lätt att göra det!
    Observera att denna implementation av Google Analytics tas bort juni 2023 eftersom att google stänger ner då

Artikelnummer: 55060000

I Google Analytics kan du se statistik på besökare, vad de tittar på och hur de beter sig på din e-handel. Du kan se vilka trafikkällor som ger dig mest affärer och hur mycket du omsätter på exakta ord som du annonserar på via Google Ads.

Läs mer om Google Analytics 4

Kom igång med Google analytics

För att komma igång behöver du gå hit: https://analytics.google.com/analytics/web/ och registrera ett konto. När du har gjort det så kommer du att få tillgång till en spårningskod som ser ut på likande sätt som nedan:

1
    Skärmdump

Påbörja spårningen direkt

Så fort du har lagt in denna kod i Vendre och sparat så kommer data att börja skickas till ditt konto hos Google Analytics.

Aktivera Google Analytics i din butik

1. Logga in i din administration
    2. Gå till Inställningar > Spårningskoder
    3. Lägg in ditt spårnings-id i fältet Google Analytics spårningskod
    4. Säkerställ att inställningen Google Analytics: Skicka order med Google Analytics Measurement Protocol är aktiverad
    5. Spara sidan
    6. Gå in i google analytics och till Realtidsdata
    7. Gå in i din butik och se surfa runt och se så att din besökare registreras under realtidsdata
      1. Visas inte din besökare? Kontrollera att inte IP-numret är spärrat, testa från en mobil enhet som inte är ansluten till samma Wifi som du använder för datorn.
      2. Annars kontrollera spårningskoden igen
    8. Genomför en testorder i butiken

Observera! att det kan ta upp till 24 h innan din order syns i Google Analytics efter genomfört testköp

Vilka värden skickas till Analytics?

Vi skickar dels in generella värden beskrivna i tabellen nedan men också ordervärden.

Ordervärden hanteras via Administrationen och skickas direkt till Google Server.  Se Google Measurement Protocol.

Generella värden Order
    PageViews Ordernummer
    Sessioner Moms
    Besökta sidor

Källa

Tid per besökt sida

Totalsumma utan moms

Webbläsare

Totalsumma med moms

Operativsystem

Valuta

Enhet

Produktpris

Konverteringsgrad

Produktantal

Artikelnummer

Artikelnamn

Hur sätter jag upp egna mål i Google Analytics?

Det finns olika sätt att sätta upp egna mål i Google Analytics. Antingen lägger du in GTM i systemet och jobbar med Google Tag Manager för att spåra in mål. Annars lägger du in målen direkt via Google Analytics direkt via exempelvis matchning på URL.

Egna mål ingår inte i Vendres standard men du kan ta hjälp av en extern konsult för att sätta upp detta. Om du önskar implementation av utökade GTM-script tas detta via Professional Services på ps@vendre.se