• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

PEPPOL / Proceedo - Punchout

Ett protokoll för överföring av data mellan olika system ofta med hjälp av Punchout (punch-out).

Vad är PEPPOL / Proceedo?
    PEPPOL / Proceedo är ett protokoll för att överföra data mellan olika system och hantera inköp i (oftast) större organisationer. Vendres har ett grundstöd för integration till Peppol / Proceedo som kan anpassas för er kund och deras dataformat som de använder.

Med integrationen så används en så kallad Punch-out vilket gör att er kunds inköpare går in i sitt inköpssystem, därefter automatiskt loggas in till er e-handel hos Vendre. Köpet genomförs och istället för att använda e-handelns kassa så skickas användare tillbaka till inköpssystemet där ordern slutförs. E-handeln får sen en ping från inköpssystemet som färdigställer ordern.

Detta passar till exempel för försäljning av profilprodukter till anställda / kunder där ni inte vill hålla hela produktsortimentet aktuellt i erat system, men samtidigt vill ha kontroll över inkomna ordrar för behandling.

Hur fungerar det rent tekniskt?
    Vid inloggning
    Inköpssystemet > Inloggningsvariabler skickas med vald metod > Vårat system
    Vid korrekta uppgifter är kunden sedan inloggad i Vendre system och kan handla som vanligt.

Vid orderläggning
    Vendre > Sammanfattar varukorgen > Formateras till en XML-Fil, Base64 kodad > Erat system
    Vid lyckad överföring kommer sedan order finnas i inköpssystemet för behandling och ordern läggs in i Vendres orderdatabas för integration till ert ERP.

För att läsa mer om PEPPOL, gå till Peppol BIS och Svehandel.

Hur du får tillgång till funktionaliteten

För att få tillgång till PEPPOL / Proceedo behöver du kontakta Vendre Professional services eller din partner så hjälper vi dig med din implementation.

Vad för ändringar i funktionalitet kan du vänta dig?
    När du har aktiverat Proceedo för du butik kommer följande saker att hända,

• Under Instickmoduler > Proceedo kommer du nu ha möjlighet att ändra ett antal inställningar.
    • Du kommer nu behöva skapa ett Kundfält under Kunder > Kundfält specifikt för Proceedo som ska vara av typen checkbox
    • Detta fält du precis skapade väljer du att använda under Instickmoduler > Proceedo med inställningen Extrafält som avgör Proceedo
    • Därefter går du in på de kunder du vill ska kunna använda Proceedo och klickar i ditt nyskapad kundfält

När allt detta är gjort fungerar Proceedo för de kunder du har valt och de loggar in genom att bli skickade till din butik med den länk du kan skapa för dem under Instickmoduler > Proceedo som heter Generera ny länk

När en av dessa användare loggar in kommer de inte längre kunna besöka kassan, utan de får istället för Kassa upp en knapp som heter Skicka Order. Denna leder dem direkt till eran del av Proceedo.

Om de väljer att själv gå direkt till sidan för kassan kommer de nu istället bli skickade till startsidan.