Import av specifikationer

Hoppa fram till...

Specifikationer kan användas för att på ett enkelt och tydligt sätt specificera viktig information om en produkt.

Läs mer om specifikationer

1. Skapa specifikation i Admin

För att skapa en specifikation så går du in på Produkter > Specifikationer. Viktigt att tänka på är att lägga till en specifikations kategori som du kan lägga specifikationen i om det inte redan finns.

2. Granska en skapad specifikation

För att ändra specifikationens namn eller se fältnamnen som används vid import/export så kan du dra muspekaren över en specifikation. Klicka sedan på tre prickarna och redigera som dyker upp till höger om specifikationens namn och id.

1
Skärmdump

3. Fältnamn som används vid import av en specifikation

På bilden under kan du se hur fältnamnet ser ut för den specifikation som är skapad. Den skrivs alltid på samma sätt Specifikation: Kategorinamn | Specifikations namn | Språk. Det som ändras i fältnamnet är i detta fall kategorinamnet och även specifikationens namn.

1
Skärmdump

Viktigt att tänka på!

- För att importera ett värde för en specifikation så måste specifikationen vara skapad innan i systemet, annars så kommer ett felmeddelande dyka upp om att specifikationen inte existerar.

- Fältnamnet måste  innehålla de mellanrum som visas när du skapat en specifikation annars kommer inte importen fungera.

- Om inget värde skickas in i ett specifikations fält för ett språk så kommer fältet att bli tomt även om det finns ett värde.