• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Uppsättning av FTP

Hur ska du sätta upp er FTP-koppling för bästa möjliga funktion?

Rekommendation av webbhotell för FTP

Om ni inte har en FTP eller har svårt att anpassa nuvarande lösning till nedanstående så rekommenderar vi Oderland.se där ni köper det billigaste kontot. Vendre kan sen konfigurera upp lösningen inom ramen för integrationsarbetet.

Checklista för er FTP

1. FTP:n har stöd för passiv anslutning
    2. Det är en FTP och inte en SFTP (SFTP är under utveckling)
    3. Skapa mappstrukturen nedan
    4. Se till att användaren som ni skickar till Vendre har läsrättigheter till samtliga mappar
    5. Se till att användaren som ni skickar till Vendre har skrivrättigheter till fromecom/* och i samtliga history-mappar. Det gör inget om Vendres användare har både skriv och läsrättigheter till hela FTP:n då det ofta underlättar framtida arbeten
    6. Om IP-nummerlåsning ska ske (rekommenderas) så går du till Inställningar > Domäner på denna sida tar du det domännamnet som står under rubriken "A-record ska pekas till". Du kommer även behöva tillåta andra IP-nummer för test. Dessa får du av din kontaktperson på Vendre.
    7. Säkerställ att de olika rutinerna alltid förs över till separata mappar det vill säga att ex. lagerfil går till /toecom/stock/ och att produktfilen går till /toecom/products/
    8. Säkerställ att ni skapar nya filer varje gång ni ska skicka nya filer och inte uppdaterar befintliga
    9. Säkerställ att när filer förs upp så slutar de på .tmp och sen döps om till att heta .txt för att Vendre inte ska läsa in filer som håller på att skickas upp

Mappstruktur

/fromecom/
    -- orders/
    ---- history/
    /toecom/
    -- products/
    ---- history/
    -- pricelists/
    ---- history/
    -- customers/
    ---- history/
    -- stock/
    ---- history/