Facebook Pixel

Hos Vendre kan du koppla ditt företags Facebook konto mot en pixel som  hjälper dig mäta hur effektiva dina annonser är genom att tolka åtgärderna personer utför på din webbplats.

Hoppa fram till...

OBS Uppsättningen av själva FB-Pixeln blev standardiserad hos Vendre i butiker som är lanserade efter 2019-09.  För äldre butiker som inte har implementerat mallstöd för detta innebär det att vi kodar in det i din mall mot en konsultavgift. Tidsåtgången är 2h

Hur fungerar det?

Det första du som handlare måste göra är att sätta upp ett pixel-id i Facebook Business Center.  När du registrerat en pixel anger du detta i Administrationen under fältet Facebook Pixel i Kampanjer > Externa tjänster

För att registrera ett Pixel ID hos Facebook kan du besöka denna länk > Skapa en pixel (Facebook)

Vilka händelser skickas?

I Vendres standarduppsättning så skickas butiksinformation såsom butikens namn och URL med.  För produkter skickas som standard följande fält med:

Händelse Kommentar
Page view Skickar en händelse för varje sida er slutkund besöker
View content Skickas en händelse från alla produktsidor, innehåller värden såsom valuta, innehålls-id och konverteringsvärde
Add to cart

Skickar en händelse när er slutkund trycker på "Lägg i varukorg" på hela sidan

Initiate checkout

Skickar en händelse när er slutkund visar varukorgen

Köp

Skickar in en händelse till Facebook vid slutfört köp.   Ordervärde, valuta och produktinnehåll är parametrar som skickas vidare.

price

Produktpris inkl moms.  Kan skickas med olika valutor

Synka din Pixel mot en produktfeed

I våra paket startup, accelerate och B2B så är din butik förberedd med en produktfeed. Denna innehåller hela ditt artikelregister för att enkelt marknadsföra hela ditt produktutbud.

Information om detta hittar du under Min butik > Exportfiler i Administrationen
Denna nås via urlen dinbutiksdoman.se/export/facebook_dynamic_ads.php

Vendre sköter ingen uppsättning i Facebook utan hänvisar till Facebooks Guide som kan följas här > Skapa en datafeed för din katalog (Facebook)

Fält Värde
Produkter Alla produkter som har en bild ett ett pris som överstiger 0 kr skickas in som <item> i feeden
title Produktnamn
link

ProduktURL

id

Produktens ID (Vendres interna ID)

condition

Skickas alltid in till Google Merchant Center som <new>

price

Produktpris inkl moms.  Kan skickas med olika valutor

avaibility

In stock om lagersaldot är större än 0.  Out of stock om lagersaldot är 0 eller mindre än 0.

image_link

URL till produktbilden

brand

Om ett varumärke är knytet till produkten skickas detta med in i feeden.

mpn

Om ditt artikelregister skiljer sig från varumärkets artikelregister så kan man skicka med bägge artikelnummer.  Detta förutsätter att fältet manufacturer_modell (Varumärkets artikelnummer) är ifyllt.

gtin

Fyller värdet som fältet ean_numbers (EAN-KOD i Admin) är ifyllt.

identifier_exists

Skickas med i feeden om varumärkes och EAN saknas.  Värdet blir då no

product_type

Produktens kategoriplacering (breadcrumbs)

google_product_category

Produktens angivna Google Shopping kategori (Skickas i filen som det ID Google satt upp för kategorin).  Kan bara anges i Admin under respektive kategori.  Se fliken "Avancerat"

Om google produktkategori saknas:
Detta läggs då in på respektive kategori under fliken avancerat i Vendres Administration

<?xml version="1.0"?>
<rss xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0" version="2.0">
	<channel>
		<title>Supportsidan</title>
		<link>https://support.vendre.io/</link>
		<description/>
		<item>
			<title>Produktnamn</title>
			<link>https://demobutik.se/produktnamn/</link>
			<id>2258</id>
			<description>Beskrivning</description>
			<condition>new</condition>
			<price>599 SEK</price>
			<availability>in stock</availability>
			<image_link>https://demobutik.se/produktbild.jpg</image_link>
			<gtin>1234567890</gtin>
			<mpn>Artikelnummer_Varumärke</mpn>
			<brand>Vendre</brand>
			<product_type>Instruktionsfeed</product_type>
			<google_product_category>1807</google_product_category>
		</item>
		<item>

Internationella feeds

Om du behöver feeds som skriver över exempelvis pris, beskrivningar och länkar så kan sådana feeds tas fram till er. Kostnaden för det brukar landa runt 4-6 h beroende på vilka fält ni önskar ha med. Kontakta Vendres support för mer information.

Värt att tänka på

Om du har en avancerad prisstruktur med paketprodukter & produktkonfigurationer så kommer din feed att behöva anpassas. Eftersom att uppsättningen skiljer sig från kund till kund kommer detta behöva göras unikt för dig.

Är du en befintlig kund och vill anpassa din feed? Vänd dig till
support@vendre.se

Är du en ny kund och i behov av att anpassa din feed?
Vänd dig till din projektledare

Viktigt för Vendre

Rättigheter för Facebook pixel samt Google shopping feed ska vara aktiva för butiken, detta är inte alltid aktivt som standard.