• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Facebook Pixel

Hos Vendre kan du koppla ditt företags Facebook konto mot en pixel som  hjälper dig mäta hur effektiva dina annonser är genom att tolka åtgärderna personer utför på din webbplats.

OBS Uppsättningen av själva FB-Pixeln blev standardiserad hos Vendre i butiker som är lanserade efter 2019-09.  För äldre butiker som inte har implementerat mallstöd för detta innebär det att vi kodar in det i din mall mot en konsultavgift. Tidsåtgången är 2 timmar, kontakta ps@vendre.se för att få detta implementerat.

Hur fungerar det?

Det första du som handlare måste göra är att sätta upp ett pixel-id i Facebook Business Center.  När du registrerat en pixel anger du detta i Administrationen under fältet Facebook Pixel i Kampanjer > Externa tjänster

För att registrera ett Pixel ID hos Facebook kan du besöka denna länk > Skapa en pixel (Facebook)

Vilka händelser skickas?

I Vendres standarduppsättning så skickas butiksinformation såsom butikens namn och URL med.  För produkter skickas som standard följande fält med:

Händelse Kommentar
    Page view Skickar en händelse för varje sida er slutkund besöker
    View content Skickas en händelse från alla produktsidor, innehåller värden såsom valuta, innehålls-id och konverteringsvärde
    Add to cart

Skickar en händelse när er slutkund trycker på "Lägg i varukorg" på hela sidan

Initiate checkout

Skickar en händelse när er slutkund visar varukorgen

Köp

Skickar in en händelse till Facebook vid slutfört köp.   Ordervärde, valuta och produktinnehåll är parametrar som skickas vidare.

price

Produktpris inkl moms.  Kan skickas med olika valutor

Internationella feeds

Om du behöver feeds som skriver över exempelvis pris, beskrivningar och länkar så kan sådana feeds tas fram till er. Kostnaden för det brukar landa runt 4-6 h beroende på vilka fält ni önskar ha med. Kontakta ps@vendre.se för mer information.

Värt att tänka på

Om du har en avancerad prisstruktur med paketprodukter & produktkonfigurationer så kommer din feed att behöva anpassas. Eftersom att uppsättningen skiljer sig från kund till kund kommer detta behöva göras unikt för dig.

Är du en befintlig kund och vill anpassa din feed? Vänd dig till
    support@vendre.se

Är du en ny kund och i behov av att anpassa din feed?
    Vänd dig till din projektledare