Visa ditt Instagramflöde i butiken

År 2012 köpte Facebook upp Instagram, detta har resulterat i att API-kopplingen skrivs om och nu istället ska går via Facebooks API. Det block som ligger i butikerna i dagsläget kommer i sin tur att sluta fungera då Facebook kommer att sluta stödja kopplingen mot Instagrams API. I detta har Vendre tagit fram en lösning att använda koppling genom tredje part för att du ska kunna forstsätta visa butikens instagramflöde via drag & släpp.

Vendre rekommenderar Snapwidget

Kopplingen för Instagram kommer från och med nu att gå via tredje part. Dvs att själva kopplingen inte görs hos Vendre utan i Vendre kommer endast själva flödet visas. Designen på flödet och uppdatering av kontot kommer att ske utanför Vendres Administration.

I detta arbete har Vendre testat leverantörer för Instagram och väljer att rekommendera SnapwidgetHos Snapwidget kan du helt gratis skapa ett konto och sedan koppla ditt Instagramflöde. Ett script genereras som du sedan använder i Vendre. Du kan använda denna koppling helt gratis, den begränsning som då finns är att kunderna vid klick på ditt flöde i butiken först hamnar på en landningssida hos Snapwidget och länkas inte direkt till Instagram. För att länka kunderna direkt till ert Instagramkonto samt att ta del av flera andra fördelar krävs en prenumeration.

Klicka här för information & pris

Drag & släpp blocket som krävs

För att visa ditt Instagramflöde i butiken behövs blocket som heter "Källkodsblock". För att få tillgång till detta block behöver Vendre göra en installation för er butik. Information om pris för detta har skickats separat till berörda kunder. Vill du veta mer kan du kontakta vår support.

Om blocket Källkodsblock

Detta block ger er möjlighet att lägga in externa skript. Huvudsyftet för blocket är för att snyggt kunna installera ett Instagramflödet men genom blocket kommer ni även ha möjlighet att lägga in andra script såsom formulär och annat från tredje part. Observera att Vendre inte kan styra över utseendet för det ni lägger in utan detta styrs helt via tredje part.

När du redigerar blocket Källkodsblock kan du styra följande:
  • Kryssruta för att välja om blocket ska visas i fullbredd
  • Möjlighet att ta bort/lägga till padding (avstånd) under blocket
  • Möjlighet att lägga in en bakgrundsfärg
  • Klistra in källkod: Här läggs koder och script in
  • Källkod för mobilt: Önskas annan styling av t.ex. Instagramflöde eller bara en annan bredd så finns möjlighet att styra källkod som endast visas i mobilen. Om detta fält inte fylls i kommer källkoden i det första inputvfältet att visas både desktop och mobilt.

Så gör du

1. Skapa ett konto hos Snapwidget: https://snapwidget.com/
    2. Välj "create a new widget" - väljt "Instagram grid"
    3. Koppla ditt instagramflöde genom att logga in via Snapwidget
    4. Ställ in designen för ditt instagramflöde
    5. Klicka på knappen "update & get widget" och kopiera den kod som kommer upp
    6. Dra in blocket "Källkodsblock" i din butik
    7. Klicka på pennan och klistra in koden som du fått från Snapwidget

💡Tips
För att slippa att kunderna omdirigeras till snapwidget behöver du uppgradera snapwidget.
Uppgradera snapwidget

Fastpris:
Källkodsblock inkl installation är 1 995 kr och faktureras på nästa kvartalsfaktura