Artikelnummer: 24040000

Vendre ❤️ Mailchimp

Mailchimp är en av världens största e-postleverantörer som har ett kraftfullt men lättanvänt verktyg för att skicka ut e-postmeddelanden & nyhetsbrev till dina kunder. Tillsammans med Vendres integration kan du skapa och schemalägga anpassade utskick baserade på den kund & orderdata du samlat in och öka din försäljning.

• Hur gör jag för att komma igång?

Begär API nycklar från ditt Mailchimpkonto

Det första du ska göra är att begära ut en API-nyckel så att Vendre kan synkronisera informationen mellan systemen. Vänd dig sedan till din kontaktperson på Vendre för att aktivera kopplingen. Mer om detta längst ner i denna dokumentation

Logga in hos Mailchimp.

• Klicka på Konto > Profil > Extra > API Nyckel inne i Mailchimps administration
    • Skapa en ny API-nyckel "Create a key"
    • Döp den nya nyckeln till "Vendre E-handel"
    • Kopiera API-nyckeln och skicka denna till Vendre
  • Vilka värden byts ut mellan systemen?

Kundfält hos Vendre & Händelser i butiken

Kund & orderfält

Fält hos Vendre

Beskrivning

email_adress

Kundens/Prenumerantens e-postadress

opt_in_status

Opt-in JA/NEJ

first_name

Förnamn

customers_newsletter

Prenumerant på nyhetsbrev JA/NEJ

created_at

När kunden skapades

updated_at

När kunden sist uppdateras

orders_count

Kundens totala antal ordrar

total_spent

Kundens totala ordervärde (samtliga ordrar)

adress.adress1

Adressfält 1 (Huvudadress)

adress.adress2 Adressfält 2 (Om angivet på kund)
    adress.country Kundens land
    adress.city Kundens stad
    adress.postal_code Kundens postnummer
    adress.country_code Kundens landskod
    customergr Kundens kundgrupp (ID)
    market Marknad (ID) som kunden lagt sin order (och är placerad på)
    phone Kundens telefonnummer

Events / Händelser

Event

Beskrivning

Kund skapad

Kund läggs till eller uppdateras

Kund ändrad

Samma logik som för "Kund skapad".

Nyhetsbrevsmottagare tillagd

Nyhetsbrevsmottagare läggs till och en kund skapas/uppdateras och sparas i besökarens session. Detta gör att vi kan spåra t.ex. varukorg och order direkt.

Order skapad

Order läggs till och kundens varukorg tas bort från MailChimp

Order ändrad

Order uppdateras

Produkt skapad

Produkt läggs till

Produkt ändrad

Produkt uppdateras.

Produkt borttagen

Produkt tas bort

Genom att använda dig av events kan du börja skapa automatiska utskick baserat på events som har triggats och öka din försäljning. Mailchimp har jättebra artiklar som förklarar hur du sätter ihop dessa flöden.  Dessa hittar du > På Mailchimps hjälpsida