• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Google Tag Manager

34012005

Hos Vendre kan du koppla in Google Tag Manager (GTM) för att spåra/- och eller läsa in såkallade taggar. Taggar är olika kodsnuttar och script.

Hur fungerar det?

Genom att läsa in en pixel möjliggör du för att själv kunna ladda in script och kod på hemsidan.  Google Tag Manager har färdiga lösningar för de mest populära externa tjänsterna såsom Hotjar och Analytics.

Mycket går att göra själv och Google har satt upp dokumentationer på sin sida för Google Tag Manager.

Få in mer data

Många externa tjänster är beroende av att variabler finns tillgängliga att hämta in av GTM. Detta kallas av många för att populera datalagret. Vendre eller din partner kan fylla detta datalagret åt dig om du tar fram en kravspecifikation på vilka fält du vill få in. Lättast är att göra denna i ett Google Docs eller liknande system där det går att skriva kommentarer och jobba tillsammans för att definiera variablerna.

• Vilka variabler vill du tillgängliggöra?
    • Vart vill du göra detta? (T.ex. kassasidan, kategorisidan, produktsidan)

Det vanligaste är att vi ska fylla tacksidan i kassan med information om t.ex. ordernummer och eventuella kampanjer men skiljer sig i utformning från tjänst till tjänst. Observera att GTM-data på tacksidan inte ska användas till Google Analytics utan bara till externa tjänster.

Finns det några nackdelar med GTM?

GTM har många positiva fördelar men den nackdel som vi kan se är att t.ex. returhantering och träffsäkerhet i orderhanteringen som är lägre än när man gör det via servern (Google Measurment Protocol).

OBS! Vendre rekommenderar alltid att spårning till Google sker via Google Measurment Protocol som aktiveras via sidan Inställningar > Spårningskoder i din administration.

Hur kommer jag vidare?

Är du i ett aktivt projekt och vill installera GTM?  Vänd dig då till din projektledare så hjälper denne dig vidare.

Är du en befintlig kund och vill installera GTM? Vänd dig till ps@vendre.se

Du själv prova att lägga in din GTM-kod under Inställningar > Spårningskoder. Ange din kod där och se om den kommer med i koden. Om koden inte kommer behöver detta justeras i koden via din partner eller ps@vendre.se