Google Tag Manager

Hos Vendre kan du koppla in Google Tag Manager (GTM) för att spåra/- och eller läsa in såkallade taggar. Taggar är olika kodsnuttar och script.

Hoppa fram till...

Hur fungerar det?

Genom att läsa in en pixel möjliggör du för att själv kunna ladda in script och kod på hemsidan.   Google Tag Manager har färdiga lösningar för de mest populära externa tjänsterna såsom Hotjar och Analytics.

Mycket går att göra själv och Google har satt upp dokumentationer på sin sida för  Google Tag Manager.

Få in mer data

Många externa tjänster är beroende av att variabler finns tillgängliga att hämta in av GTM.  Detta kallas av många sökkonsulter för att populera datalagret.   Vendre kan fylla detta datalagret åt dig om vi får in en kravspec på vilka fält du vill få in.

• Vilka variabler vill du tillgängliggöra?
  • Vart vill du göra detta? (T.ex. kassasidan, kategorisidan, produktsidan)

Det vanligaste är att vi ska fylla tacksidan i kassan med information om t.ex. ordernummer och eventuella kampanjer men skiljer sig i utformning från tjänst till tjänst.

Har du en extern tjänst du vill använda?

Vi hjälper dig gärna att få in mer data i datalagret.   Vi vill att du formulerar vad och eventuellt vilka fält du vill tillgängliggöra och vart så får du ett tidsestimat från oss.   Vendre verifierar så att datalagret har variablerna tillgängliga men sköter ingen uppsättning i GTM.

Många externa tjänster har en egen dokumentation vilket är klokt att begära in innan ni kontaktar oss.

Finns det några nackdelar med GTM?

GTM har många positiva fördelar men den nackdel som vi kan se är att t.ex. returhantering och träffsäkerhet i orderhanteringen som är lägre än när man gör det via servern (Google Measurment Protocol)

Hur kommer jag vidare?

Är du i ett aktivt projekt och vill installera GTM?  Vänd dig då till din projektledare så hjälper denne dig vidare.

Är du en befintlig kund och vill installera GTM? Vänd dig till
support@vendre.se

GTM-pixeln ingår i en projektuppsättning men debiteras 30 minuter konsulttid om det genomförs efter att projektet har avslutats.