• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

nShift  & Vendre

32030000

nShift (f.d. Unifaun) har hand om all TA-hantering hos Vendre (TA = Transportadministration). Detta innebär att om du ska skriva ut fraktsedlar med kollinummer så görs det via nShift som i sin tur är kopplad till Postnord, DHL, Schenker, Bring med flera.

Vad sker i vilket system?

Vendre

1. Ordern kommer in och packas och plockas
    2. Du skapar en fraktsedel med kundens adress och önskat fraktsätt
    3. En popup öppnas och du kan skriva ut fraktsedeln hos nShift
    4. Popupfönstret stängs och kollinummer skickas till kunden
    5. Ordern uppdateras med en ny status (om det är inställt så)

nShift

1. Här anger du dina kundnummer till respektive fraktbolag (görs en gång)
    2. Du bokar hämtning när du har skrivit ut dina fraktsedlar och packat paketen
    3. Här anger du avsändarinformation och andra inställningar för själva fraktsedlarna
    4. Här finns också all historik på skickade order

Såhär gör du - steg för steg

2. Dubbelkolla så att butiken är kopplad och har inloggning till unifaunonline.com

Om inte, se till att koppla butiken till unifaunonline.com. Passa även på att dubbelkolla så att er butik har nShift Delivery Orderkoppling med XML-koppling.

Testa här

Instruktioner för Vendre - Steg 3 till 6 hjälper Vendre er med

3. Vendres inställningar

/Admin/configuration/?gID=70

a) OBS! Var noga med att Unifaun XMLPosting står på "Ja"

b) Lägg in nShift login

c) Lägg in nShift lösenord (PIN)

d) Klicka på "Spara"

4. Koppla

a) Gå in här för att koppla nShifts fraktsätt till Vendre: /Admin/pacsoft_shipment_methods.php

b) Koppla Vendres fraktsätt till nShift fraktsätt här: /Admin/payment_method_to_shipment_methods_orders_status.php

Standardkonfigurationen här är att orderstatus är inställd till: "Mottagen"

c) Gå därefter till: /Admin/unifaun_export/ och skriv ut en order och se om det fungerar

OBS! Byt ut e-postadressen på kundens order,  så att kunden inte får ett mail när kollinummer importeras

5. Stäng fönstret för unifaunonline

Dubbelkolla gärna så att du inte har något fönster öppet med unifaunonline.com

6. Testa!

a) Gå till Vendres Administration och "Order"

b)  Markera en order

c) Klicka på "Skapa fraktsedel"

d) Klicka därefter på "Skapa packsedel" --> om det fungerar så omdirigeras du till nShift

Om det ej fungerar, så dubbelkolla att inget fönster med unifaun/nShift är öppet.

Fortsättning - Såhär gör du

7. Ha dokumentet redo

Det är dags att återvända till det här dokumentet som du började med

Till dokumentet

8. Uppdatera alternativen så att de överensstämmer med önskade

Ha listan med önskade fraktsätt per speditör redo.

b)  Markera en order

c) Klicka på "Skapa fraktsedel"

d) Klicka därefter på "Skapa packsedel" --> om det fungerar så omdirigeras du till nShift

Om det ej fungerar, så dubbelkolla att inget fönster med unifaun/nShift är öppet.

9. Lägg till nya fraktsätt i nShift-kopplingen

a) Gå till Admin/pacsoft_shipment_methods.php

b) Välj aktuell speditörs mapp --> Klicka på "Nytt fraktsätt"

c) Fyll i nShift-fraktkoden för aktuellt fraktsätt
    Detta hittas i nShiftinloggningen under "Hjälp" och därefter kodlistor

d) Fyll i namnet på frakttjänsten
    Ha för vana att använda samma benämning som återfinns i nShifts kodlista

e) Om det är aktuellt, så är det helt ok att uppdatera texten i e-postmallen

• Automatisk aktivering av transaktioner i samband med export till nShift

Om du har ställt in i din butik att ändring av orderstatus hos Vendre ska aktiveras hos betalningsleverantören (ex. levererad = debitering / aktivering) så har detta fungerat när man ändrar en order från orderkortet (inne på ordern) och via listan över samtliga orders.

Idag lanserades en uppdatering att denna aktivering även görs direkt när en orders status uppdaterats vid en export till n-shift/Unifaun. När ordern nu kommer tillbaka och kolli-nummer importeras till Vendre så aktiveras också transaktionen hos Svea eller Klarna.
      Du kan enkelt ändra vilken orderstatus utlevererade orders ska få under Order > Skriv ut fraktsedlar > Inställningar > Orderstatus för exporterade order.

För att detta ska fungera krävs det att inställningarna för orderstatus och betalsätt är inställda. Säkerställ sen att den orderstatus du väljer är vald under Order > Orderstatusåtgärder > Aktivera betalning.

• Frakt till länder med delstat

För dig som säljer internationellt finns det möjlighet att ta med fältet för delstat till nshift från Vendre. Detta gör det lättare att hantera frakten och inte leta upp delstat manuellt för att fraktsedeln över havet ska bli korrekt.

Inställningen heter Kundfält för delstat och ställs in under Unifauns/nshift inställningar i administrationen: /Admin/configuration/?gID=70

• PostNord / Packsoft istället för Unifaun Online (kommer att tas bort när Pacsoft stängs ner)

Denna tjänst är en möjlighet som finns tillsvidare i Vendre. Denna kan komma att tas bort i samband med uppdatering av integrationen till nShift beroende på den tekniska lösning som då väljs.

Om du önskar gå direkt mot PostNords frakthantering (TA-system) som drivs av nShift men är gratis för PostNord-kunder så ska detta vara möjligt i Vendre. Observera att detta är mer möjlighet än något som Vendre supportar. Därmed garanteras inte funktionalitet. Tänk därför på att säkerställa att kopplingen fungerar som önskat för er.

Gå till sökfunktionen högst upp i butiken och sök på UNIFAUN_SESSION_NAME. Klicka på inställningen för detta längst ner i sökresultatet. Skriv in po_SE i fältet och klicka spara. Du behöver också byta inloggningsuppgifter i form av Användarnamn samt Lösenord (PIN).

Support på denna funktion debiteras löpande då den faller utanför Vendres samarbete med nShift.

• Paketinformation

I informationen som skickas till nShift finns "contents" med som beskriver vad paketet innehåller. Det finns möjlighet att fylla i en generell information om vad paketet innehåller via meny alternativet Order > Packning och fältet Artikelförteckning i paketen
      Om ingen information finns ifylld i det fältet skickas information om produkterna som finns med på ordern istället enligt följande exempel med ( Antal Produktnamnt) komma separerade om det är flera olika produkter i en order: 2 Produkt A, 1 Produkt B, 3 Produkt C.

Transportören DB Schenker har bland annat krav för att information om paket innehåll följer med när ett paket ska levereras.