• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Drag-och-släpp Startpaket

En lista över alla de block som ingår i alla paket från start med Vendre.

I verktyget har vi skapat och optimerat ett urval av block för att du enkelt ska kunna hantera ditt innehåll. Blocken i sin tur ger dig nästan oändliga möjligheter att bygga upp dina sidor i butiken. I denna guide går vi igenom alla block i vårt startpaket med beskrivning av funktion och tips.

Texter

Lägg in texter via formateringsverktyget, du kan även styra bredder och lägga in bakgrunder.

Rubrik

Blocket för rubrik ger dig möjlighet att skriva en rubrik eller text som har lika mycket marginal upp- som nedtill. Du kan till exempel använda blocket ovanför en rad av produkter för att beskriva vad produkterna är valda från t.ex. “Vi rekommenderar” eller liknande.

Det går också att i detta block lägga till marginal upp- och nedtill samt lägga till en bakgrundsfärg i blocket. På detta sätt kan du skapa en tunn banner i färg. Om du väljer att även ha bakgrund under dina produkter blir detta ett snyggt avbrott i elementen på din sida.

Inspireras

Skapa enkelt banners på din startsida högst upp under headern, välj en utstickande färg så att dina kunder inte missar din rabattkod!

Skärmdump

Ge rubriken bra med luft upp och nertill och använd den vänsterställd eller centrerad över kategorier eller produkter. Inspirera med dina rubriker.

Skärmdump

Textstycke

Detta block är främst till för att skriva texter. Du kan i detta block välja bredd på texten vilket gör det optimalt för t.ex. blogginlägg där du vill ha en mer centrerad känsla och text som är enklare för en användare att läsa.

Tips! Eftersom du med detta block använder vårt formateringsverktyg kan du även lägga in bild samt länkar i detta block. Läs mer under sidan formateringsverktyget.

Tips nr 2! Sätt en smalare bredd än vanligt, det blir enklare att läsa på större skärmar när texten är mer samlad på mitten.

Bilder & video

Bilder som du lägger in via inställningar istället för formatteringsverktyget, samt videor som du länkar direkt från källan.

Bilder med text ovanpå

Blocket finns i följande utföranden: 1 bild, 2 bilder, 3 bilder, 4 bilder, 2 kolumner kollektion

Dessa block ger dig möjlighet att lägga in bilder eller bakgrunder samt skriva text ovanpå dessa. Bilder och bakgrund ändras genom inställningar på pennan, texten redigerar du sedan genom formatering verktyget genom att klicka på den placeholder text som ligger i blocket.

I blocken har du möjlighet att för varje bild välja om du vill ha en platta bakom texten. Detta kan vara bra om du t.ex. har en plottrig bild med olika färger samt att både svart eller vit text får en dålig kontrast mot bakgrunden. Du kan här styra färg och opacitet på plattan bakom texten. Du har även möjlighet att ändra färg på texten till svart eller vit.

Du kan välja att lägga in knappar och länkar i texten på blocket samt att länka hela blocket genom inställningar på pennan. Kom ihåg att ta bort länken för hela bilden när du vill redigera texten i hela blocket.

Tips! Genom att använda text ovanpå bilden så möjliggör du att texten syns/bidrar till ranking i sökmotorer (vilket inte är möjligt om texten istället skulle vara en del av bilden) 💡

Kom ihåg! Till skillnad från när du lägger in bilder via formateringsverktyget i t.ex. blocket kolumner så kommer detta block att ändra hur bilden visas i olika bredd. Bilden kommer att fylla ut enligt de inställningar du gör för höjden och sedan skala ner samt zooma in för att hela tiden anpassa sig till ytan i blocket. Det innebär att om du har något på vänstersidan av bilden som ska vara i fokus kommer detta inte synas mobilt.

Inspireras 🧚‍♂️

Här används blocket 4 bilder med text ovanpå, textplattan ligger i fullbredd och är vit med 0.8 i opacitet. Textpositionen är inställd på botten center. Ovanför blocket ligger ett block för rubrik.

Skärmdump

Slider

Detta block använder du som vill ha en slider i din butik. Blocket ger dig möjlighet att lägga in flera bilder som dina kunder kan bläddra mellan. Det finns även möjlighet att lägga in unika bilder för mobila enheter, vilket innebär att du helt kan anpassa ditt innehåll beroende på enhet. I detta block kan du inte skriva någon text, denna begränsning har gjorts i syfte att samtliga användare av detta block skapar sina bilder med texterna i dem. Detta för att kunna anpassa innehållet så bra som möjligt för olika enheter.

Tips! Det fungerar på alla våra bildblock att lägga in .gif för rörligt material! Testa dig fram för se vilket bildblock som passar dina gifar bäst. I slider blocket har du möjlighet att, precis som med blocket Bilder, lägga in olika bilder med olika mått för mobilt och desktop.

Inspireras

Hämta inspiration från vår kund Printworks som skapar olika mått för sina herobilder mobilt/desktop. Det innebär att användaren får herobild i fullhöjd mobilt vilket verkligen skapar en wow-känsla!

Video

Med videoblocket har du möjlighet att länka in filmer från både Youtube och Vimeo. Du kan välja bredd samt höjd i pixlar på blocket eller välja att ha blocket i fullbredd. Vill du så kan du även välja att skriva en text till höger eller vänster om filmen.

Kom ihåg! Element till vänster hamnar överst i mobilen så vill du att filmen ska komma först i mobilt väljer du att lägga texten till höger i desktop.

Sociala medier

Levande innehåll och marknadsföring, två flugor i en smäll!

Flöde för Facebook

Detta block hämtar ert flöde från facebook. På inställningar anger du en länkadress till det flöde du vill hämta. Du kan ställa in vilket flöde du vill hämta samt välja om du skulle vilja ha text till antingen höger eller vänster om facebookflödet.

Instagramflödet

För att visa Instagramflödet behövs sedan Facebooks uppdatering av API en extern partner. Du kan läsa mer om Snapwidget och andra partners under Appar & Integration

Formulär

Kontaktformulär

Detta block är skapat för att du på de sidor du önskar, ska kunna göra det enkelt för dina kunder att ta kontakt. Kunden kan i blocket fylla i för- och efternamn, telefonnummer, e-post och ett meddelande.

Du kan på inställningar för blocket välja om kunden också ska fylla i ett företagsnamn, hur många rader meddelandet max får vara, samt vad det ska stå för tackmeddelande när kunden har skickat ett meddelande. Du kan också ställa in ämnesraden för mailet som kommer till er med kundens meddelande. Meddelandet från kunden skickas som ett mail till den mail som är angiven i Administrationen under Allmän butiksinformation: /Admin/configuration/?gID=1

Logga in

Du kan vart som helst på sidorna för drag & släpp lägga in blocket för inloggning. Kunden kan här logga in på mitt konto och såklart även begära ett nytt lösenord. Om du vill anpassa inloggningssidan i din butik kan du dra in de block du önskar. Det innehåll som ligger på denna sida som standard kommer då att försvinna.

Skapa eller ansök om konto

Blocket låter dina kunder registera sig eller ansöka om ett konto. Om du i Administrationen ställt in att kunder måste godkännas för att få ett konto skickas kunden till en tacksida. Om du låter vem som helst skapa konto och handla hos dig loggas istället kunden in direkt på sidan mitt konto.

Navigation mellan sidor

Ett sätt att presentera och länka till undersidor i butiken för att skapa t.ex. menyer och bloggar.

Meny med sidor

Detta block tillåter dig att söka upp sidor för att presentera dessa i en meny. Här kan du under sidor i Admin skapa en meny med sidor under för att sedan presentera denna i en horisontell meny. T.ex. så kan du skapa en meny för “Kundservice” denna kan sedan ha undersidor som “Kontakta oss”, “Köpvillkor” och “Vanliga frågor”. När du i blocket söker fram menyn Kundservice skrivs alla sidor därunder ut i menyn.

Blogg/Artikel som kort

Detta block är speciellt anpassat för att skapa en blogg- eller inspirationsdel. Blocket fungerar på liknande sätt som “meny med sidor”, även här skapar du en meny och lägger sidor under detta som då skrivs ut. Skillnaden är att detta block skriver ut sidorna som “kort” vilket innebär att en bild, rubrik och ingress visas i blocket.

Kom igång med blogg här!

Kartor

Hitta till oss

Kartblocket tillåter dig att ange en adress för att dina kunder enkelt ska kunna lokalisera er. Detta block passar fint att använda på t.ex. kontakta oss eller om ni har en fysisk butik under “hitta butik”. Du kan i blocket även bestämma höjd, lägga in en parallax effekt och välja styling för kartan.