Formulär: kontakta oss

Artikeln beskriver hur kontaktformuläret i Vendres drag & släpp fungerar.

Hoppa fram till...

Så fungerar blocket för kontakta oss

Blocket för kontakta oss är ett formulär som du kan använda för att dina kunder ska kunna lämna meddelanden till er via er butik. Det kan vara bra för kundservice och kan minska belastningen på telefon genom att kunderna skriver istället för att de ringer.

Skärmdump

Dra in och gör inställningar för blocket

För att använda blocket går du till den sida det ska ligga, klickar på + lägg till innehåll för att öppna butikens block och klickar på mappen formulär. För äldre mallar använder Vendre inget mappsystem, då letar du i listan efter blocket. Dra sedan in blocket kontaktformulär till sidan och spara.

Fält som kan användas

Som standard visas fälten: För- och efternamn, E-post, telefonnummer samt ett fält för meddelande. Genom inställningarna i pennan på blocket kan du ställa in hur stort fältet för meddelande ska vara samt om du vill att kunderna anger företagsnamn. Du har även möjlighet att dölja meddelandefältet och fältet för telefonnummer.

Designändringar

Det är också möjligt att lägga en bakgrund under blocket samt att styra hur mycket marginal som ska ligga under knappen i formuläret.

Inställningar kring mail

I blocket finns även en inställning för vad som ska stå i rubriken till det mail som skickas till butiken när en kund skrivit ett meddelande. Detta kan underlätta i hanteringen så att ni enkelt ser vilka mail som kommer från butiken i inkorgen.

Meddelande till kunden

Längst ner i blocket så kan du även skriva in vad det ska stå när kunden har skickat ett meddelande:

Mail som skickas till butiken

När en kund har skickat ett meddelande kommer detta att skickas som ett mail till butikens mailadress. Adressen som används är E-postadressen som står angiven i Admin under Allmän butiksinformation /Admin/configuration/?gID=1

I mailet ser du de fält som kunden har fyllt i och kan enkelt klicka på kundens mailadress för att svara denne direkt, eller varför inte ringa upp kunden om det var nyss frågan kom in? Det finns en chans att kunden är kvar på din sajt och kanske till och med har något i varukorgen. Ett bra knep här kan vara att se om mailadressen finns registrerad i er butik genom att söka på den i Admin. Om kunden är registrerad kan du även se om hen har lagt något i varukorgen och på så sätt veta lite mer om kunden innan du ringer upp för att kunna ge ännu bättre service.

Anpassningar av formuläret

Vill du göra anpassningar i formuläret? T.ex. lägga till fler fält eller göra fält obligatoriska hjälper supporten gärna dig med detta. Kontakta oss med dina idéer!