• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Systemsidor

Vad är en systemsida, vad används de till och hur ändrar jag innehållet?

Systemsidor är sidor som i butiken har en större funktion än att "bara" vara en sida. Det kan t.ex. finnas ett behov av att en sida alltid har samma länk och inte kan döps om. I denna artikel beskriver vi alla systemsidor som finns, varför de finns och hur du redigerar dem.

Vissa av systemsidorna ex Varukorg behöver implementeras av en utvecklare i din butik om du önskar använda dem. Det är dock ganska specifika behov som föranleder användning av dem.

Länkar som ligger under "Länkar i sidhuvud" måste sätta till status = röd för att stängas av i menyn. Detta har att göra med hur mobilmenyn genereras ut. Så om du önskar inaktivera en länk i sidhuvudet, gör både Visa i listning och Status till röda.

Systemsidans namn Syfte Ändras
    Förstasidan Butikens startsidan har ingen ändelse på url. Vid olika startsidor på olika kundgrupper kan flera versioner av denna systemsida skapas och begränsas till olika kundgrupper.  Redigeras på startsidan. För att redigera för olika kungrupper behöver man logga in på en kund som är med i den kundgruppen eftersom att url:en alltid är samma.
    Kontakta oss Kontaktformulär till butiken. Har endast delvis funktionalitet för drag och släpp. Här kan en ny sida i nya butiker skapas. Hittas via /contact.php
    Tack för ditt meddelande När kunder skickat ett meddelande via /contact.php kan kunden skickas till denna sida. Detta gäller vissa äldre butiker i Vendre skapade innan 2018. Används endast på vissa äldre storefronts skapade innan 2018. Nu visas meddelandet på samma sida.
    Varukorgen En egen sida för varukorgen. Kunden kan hamna här om man t.ex. inte tillåter kunder att gå till kassan med produkter som inte finns i lager.  /shopping_cart.php går inte att redigera med drag och släpp, texter ändras genom språksträngar.
    Tack för din order När kunden har genomfört ett köp hamnar hen på denna sida.  Sidan kan redigeras med drag och släpp. För att kunna gå till sidan utan att genomföra ett köp kan du skriva in /checkout_success.php?skip_show_cart
    Registrera konto  I nya butiker skapade efter 2018 används login.php /create_account.php
    Sök kolli Används inte i en nyare storefront då det bara är stöd för en speditör. Rekommendation här att endast använda speditörens egen tjänst.
    Köpvillkor Butikens köpvillkor, url används t.ex. i betalmoduler (klarna, svea) för att länka till köpvillkoren.  Får den url som sidan är döpt till. Ändras genom butiken och klicka på visa i butik.
    Sida för borttagen produkt Om produkten inte finns längre hamnar kunden på en sida som presenterar produkter från samma kategori. Man kan även ställa in i admin att kunden ska skickas till kategorin istället.  Kan inte redigeras
    Sida för inaktiverad produkt Om produkten inte finns längre hamnar kunden på en sida som presenterar produkter från samma kategori. Man kan även ställa in i admin att kunden ska skickas till kategorin istället.  Kan inte redigeras
    Sida för slutsåld produkt Om produkten inte finns längre hamnar kunden på en sida som presenterar produkter från samma kategori. Man kan även ställa in i admin att kunden ska skickas till kategorin istället.   Kan inte redigeras
    Logga in / Skapa konto Används för att logga in och skapa konto.  /login.php har fullt stöd för drag och släpp. Om du drar in block kommer de formulär som ligger som standard att försvinna så glöm inte att dra in block för att logga in och skapa konto.
    Mitt konto Kunden inloggade sida. Under denna sida finns ett gäng sidor som inte kan redigeras.  /account.php kan redigeras med drag och släpp på ett bestämt ställe under översikten.
    Sidan kan inte visas Om någon försöker gå in på en länk som inte finns.  /404/ - redigeras med drag och släpp
    Logga ut Sidan kunden hamnar på när man loggar ut från mitt konto.  /logoff.php kan inte redigeras. Texter ändras genom språksträngar
    Personuppgiftspolicy Sida för att skriva personuppgiftspolicy /gdpr/ redigeras genom drag och släpp.
    Avancerat sökresultat Sidan kunden hamnar på vid en sökning /advanced_search_result.php kan inte redigeras. Texter ändras genom språksträngar