Sökfunktionen

För att dina kunder enkelt ska hitta rätt produkt i din butik är det viktigt att ha mycket information på dina produkter som sökningen kan träffa på. Undersökningar har visat att kunder som söker och hittar sina produkter är mer benägna att handla än kunder som letar via kategorier. Troligtvis är detta för att kunderna vet vilken specifik produkt de önskar 🔎

Hoppa fram till...

Vendres inbyggda sök

Om du inte valt att använda Vendres externa sökmotor Doofinder när dina kunder genomför sök på sidan så används Vendres standardiserade textsök. Sökning sker på följande fält

Fält hos Vendre
Artikelnummer
Namn
Beskrivning*
Extra sökord (ställs in under Sökmotor på produkten)
Specifikationer **
Varumärkets namn
Kort beskrivning **

* Parametern  &search_in_description=1 måste skickas med i URL:en från sök. Görs på alla butiker skapade efter från November 2019.
** Aktiveras av Vendres support

Tillägg: Möjlighet att söka på informationssidor

ⓘ I mallar skapade efter mars 2020 finns möjligheten att genom Vendres sök träffa på informationssidor i butiken.

Kunderna gör en sökning precis som vanligt i din sökruta och kan sedan på sökresultatsidan välja om de vill se träffar på butikens produkter eller på informationssidor i butiken. Detta passar extra bra för er som arbetar mycket med artikla, tips och inspiration i butiken då kunderna enkelt kan hitta dessa sidor utan att leta i en lång lista.

När funktionen är installerad dyker det upp två flikar på sökresultatet som låter kunden byta mellan att se sidor eller produkter för träffarna i sin sökning.

1
Skärmdump
2
3
4
Skärmdump

Hur gör jag som kund för att ta del av funktionen?

För dig som har en mall skapad efter mats 2020 har Vendre denna funktion till ett fastpris, för dig med en äldre mall kan anpassning front att estimeras unikt för er. Hör av dig till supporten om du är intresserad av att veta mer.