• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Så funkar en SEO-vänlig flytt till Vendre

Många byter system när de går över till Vendre. Detta innebär inte bara en flytt av produkter och information utan det innebär också att länkarna på den nuvarande sidan förändras. För att se till att användarna kommer rätt när lanseringen är genomförd har vi möjlighet att importera en lista med nya och gamla URL:er.

Vad är en omdirigering?

En omdirigering är en permanent eller tillfällig omdirigering från en URL till en annan. Omdirigeringar skickar besökaren och sökmotorer till en annan URL än den som de ursprungligen skrivit in i webbläsaren. Detta är en mycket viktig aspekt av ditt SEO arbete.

Varför ska jag använda mig av omdirigeringar?

För att besökaren ska komma till rätt sida.  En trasig länk har inget värde för din butik men en gammal länk med rätt omdirigering ger länkkraft till ditt SEO arbete. I samband med ett plattformsbyte är detta en av de viktigaste aspekterna för att säkerställa din placering på Google.

Hur skiljer jag på en permanent & tillfällig omdirigering?
    301  = permanent redirect
    302 = tillfällig redirect

I Ellevio finns instruktioner som kan skickas direkt till kund.

Så funkar det

1.

Ta ut en lista över nuvarande url:er

Exportera alla nuvarande url:er i en csv fil. Ett plus är här att url:er exporteras i prioriterad ordning. Är det orimligt många länkar kan man då prioritera de sidor som har flest besökare. Detta brukar vara startsida, kategorier och produkter.

2.

Infoga de nya länkar som motsvarar sidorna på nuvarande shop

I en kolumn brevid de nuvarande länkarna klistras  länkar till den nya sajten hos Vendre in. Du behöver endast ange länken efter t.ex. .se eller .com. Exempel kolumn 1: /om_oss ska redirectas till kolumn 2: /i/om-oss.html

Tips!

Vill du inte lägga någon energi på detta kan vi välja att redirecta alla länkar till Startsidan.
    Det negativa med detta är att användarens upplevelse blir sämre då hen inte hamnar på den sidan som förväntades.

3.

Importera csv filen till Vendre

Under Tjänster > Omdirigeringar kan du importera den fil du erhåller från vår kund: /Admin/redirects/.  Det ligger en liten blå knapp för Importera högst upp till höger. Klistra in från filen enligt direktiv och klicka på Importera.

Viktigt!

Kontrollera att länktyp är satt till 301 (flyttad permanent)