• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Robots.txt

Ändra innehållet i din robots.txt-fil i butiken

Introduktion

Din butik har en så kallad robots.txt-fil i sin root. Denna går att anpassa till din butik och utifrån de behov du har. Om du inte är bekant med Robots.txt så rekommenderar vi att du läser mer hos Google innan du går vidare på denna sida: https://support.google.com/webmasters/answer/6062608?hl=sv

Standardvärden i robots.txt-filen

Nedan kan du se ett standardvärde för robots-filen. Denna kommer du åt genom att gå till:

https://www.dinbutik.se/robots.txt

Vi döljer som standard varukorg, kassa och resultatet för söket. Söket spärras för att inte få okontrollerbart stora volymer indexerade som tar en del av Googles spindlingsbudget.

User-agent: *
    Allow: /
    Disallow: /?visitorid=
    Disallow: /checkout.php
    Disallow: /shopping_cart.php
    Disallow: /advanced_search_result.php

Sitemap: https://butiken.se/sitemap.xml

Ändra standardvärdet

Om du vill ändra standardvärdet för robots.txt gör du på följande sätt:

1. Gå till Innehåll > Sökmotoroptimering
      2. Ändra på fältet Eget robots.txt-innehåll
      3. Klicka på Spara
      4. Testa att gå till https://www.dinbutik.se/robots.txt (byt ut www.dinbutik.se) och se så att du får önskat resultat
      5. Invänta att Google snappar upp dina ändringar. Detta kan ta från några timmar till några veckor.

Felsökning

• Kontrollera att inställningen Gör butiken tillgänglig för Google är påslagen. Annars gäller inte ändringarna du skriver in i Eget robots.txt-innehåll