• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Egen eller delad server

Här kan du läsa om hur det fungerar med Egen server och Delad server

Alla Vendres butiker hostas på servrar hos GleSYS som är en av Sveriges främsta serverlösningar, med kunder som Blocket, Junkyard, Bonnier m.m. De tar hand om hosting av er butik, support samt bevakning dygnet runt. GleSYS har över 20 års erfarenhet av att leverera dedikerade servrar.

Egen server

Väljer ni en dedikerad egen server får ni all den kraft som behövs för att hantera hela er e-handel och dess belastning. Vendre sätter upp en dedikerad server hos GleSYS för er e-handel.

Om ni har särskilda behov kan ni även skräddarsy er server precis som ni vill ha den.

När rekommenderas egen server?

Om ni har en stor mängd artiklar i ert sortiment och/eller en hög belastning på e-handeln i form av höga besökstoppar så rekommenderar vi alltid en egen dedikerad server för att säkerställa optimal prestanda. Med vår erfarenhet av att ha byggt e-handel i över 13 år och lanserat över 100 butiker så gör vi alltid en bedömning unikt för varje kund om vad som passar just er verksamhet. Generellt kan man säga att har ni över 3 000 artiklar och/eller att vi ser att det kan bli hög trafikbelastning tidigt vid eller efter lansering så rekommenderas alltid en egen dedikerad server.

Butiken snabbas upp ordentligt med snabbare hårddiskar och mer minne. Inga ytterligare trafikavgifter debiteras när ni har en egen server.

Kostnad?

Startavgift 3 995 kr, därefter 2 495 kr/mån

Detta pris är ett riktpris då varje server konfigureras unikt för varje kund. Vendre tar hand om servern, installerar serveruppdateringar och uppdaterar webbutiken på servern. En separat serveroffert ska utformas och accepteras innan en egen server beställs. Rabatt kan ges vid beställning på server i 24 månader.

För att veta mer om hur ni uppgraderar er till en egen server; kontakta Vendres support.

Delad server

Hur fungerar det med en delad server?

En delad server är en miljö som är delad med flera andra butiker. Alla som inte är i ett behov av att ha en egen dedikerad server hostas på en delad miljö ihop med ca 4-5 andra butiker. Dessa butiker handplockas för att passa optimalt tillsammans på den delade miljön och detta utförs av GleSYS.

Kostnad?

Ingår i månadskostnaden i Vendres samtliga paket.

Snabba servrar oavsett var i världen

Merparten av GleSYS tjänster levererar från deras egna datacenter i Falkenberg och Stockholm. Deras datacenter är bemannade av sin egen personal och de har full kontroll över allt från kabeldragning till reservkraft, kyla och fiberförbindelser. Förutom sina egna datacenter i Stockholm och Falkenberg samt Uleåborg i Finland så har de även partnerdatacenter i Amsterdam, Oslo och London för dem som behöver ännu närmre location för sina affärer i Europa och Usa. Alla Vendres servrar ligger i Sverige.

Upptider

Du är i trygga händer. Vendre används av bolag som omsätter över 500 miljoner och många som har höga krav på snabbhet och upptider. Vendre utför löpande undersökningar på serverdriften och vid den senaste undersökningen låg alla Vendres kunder på 99.98% upptid.

Vendre har SLA-avtal under kontorstid enligt SLA-avtal. Därtill kan utökade SLA-avtal köpas till på årsbasis.

Under fredagen då det är Black friday har vi extra bevakning på våra servrar och försöker vara tillgängliga i största möjliga mån om något skulle inträffa med ökade trafikmängder.