• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Betalsätt

Sammanfattande hur olika betalsätt fungerar tillsammans med olika länder, språk och valutor.

• Svea checkout

Fungerar med kort till hela världen
      Olika merchant för varje land

För Svea så behöver kunden ha olika merchant id beroende på vilket språk samt valuta som önskas vara tillgänglig för kunderna.

De språk och valutor som finns tillgängligt i dagsläget (jan 2020) är:
      • Sverige, SEK
      • Norge, NOK
      • Finland, EUR
      • Danmark, DKK
      • Tyskland, EUR

Detta innebär att om kunden vill att deras Norska kunder ska kunna ha kassan på Norska och betala med NOK samt att de Svenska kunderna ska ha kassan på Svenska med SEK behöver kunden ha 2 olika merchant id med tillhörande nycklar som Vendre sedan kopplar till respektive marknad.

Merchanten är mappad mot en valuta, så du kan t.ex. inte ha en svensk merchant med NOK.

Önskar ni att tillgängliggöra Norge och NOK behövs egna merchant id från Svea som tillhandahålls av dem. Sedan lägger Vendre in detta i marknader. Det innebär att ni i Vendre även måste ha marknader samt skapa upp en marknad för Norge.

Det internationella flöde

Som standard om kunden har beställt ett Svensk merchant id från Svea kommer detta tillgängliggöra Svenska, Engelska och SEK. Väljer kunden Sverige i kassan kommer checkouten att presentera Svenska och SEK, om kunden väljer ett annat land kommer det internationellt flödet att kicka igång. Med detta kommer kunden se checkouten på engelska samt har endast möjlighet att betala med kort.

Om fler betalsätt önskas för något land behövs ett eget merchant id för detta. Valutan som visas baseras på vilken merchant som ropar på internationella flödet. T.ex. om en svensk merchant ropar på internationella flödet så blir valutan i SEK, etc.

Språket

Språket styrs inte av språket som väljs i butiken utan styrs av landet som är valt av kunden. Vilka språk som är tillgängliga beror på vilka merchant idn kunden har beställt från Svea.

Valuta

Även valutan styrs av vilka merchant idn som kunden har beställt från Svea. Olika merchant id:n möjliggör fler valutor kopplade till språket.

Landsväljare

Landet skickas in till Svea och styr vilket språk kunden ser i kassan, valutan påverkas dock inte av landsvalet om det inte ligger inne flera merchant id i Vendres admin. En bra text kring vad funktionen på denna sida är och hur den är tänkt att användas

• Klarna checkout

Anpassad för att fungera globalt

Med Klarna checkout kan du med tillägget global sälja till hela världen, vilket språk och vilken valuta som syns i checkouten styrs av det språk eller valuta som dina kunder har valt i butiken. Kunderna kan betala med kort i 170+ länder, detta uppdateras ofta och ses bäst på Klarnas sida för developers.

För butiker i Vendre fungerar det enl följande:
      • Språket - Styr vilket språk som används i checkouten.
      • Valutan - Valutan som kunden väljer eller som är på marknaden styr den valuta som visas i checkouten.
      • Landet - Styr vilka input fält och betalsätt som är tillgängliga för kunden samt styr vilken moms som visas i checkouten

Klarna checkout finns i:

• Sverige SE
      • Norge NO
      • Finland FI
      • Danmark DK
      • Tyskland DE
      • Österrike AT
      • Nederländerna NL
      • Storbritannien UK

Olika betalsätt i Klarna checkout

Du kan i Klarna erbjuda dina kunder att betala på olika sätt. Kort är alltid tillgängligt men här listar vi andra betalsätt och villkoren för dessa. Observera att för att vi skall kunna erbjuda andra betalsätt än kort i ovanstående länder krävs det att köp genomförs i lokal valuta.

• Betala nu (direktbetalning med Klarna konto) finns i: SE FI DE AT NL
      • Pay later (få först betala sen) finns i alla ovanstående länder.
      • Finansering (dela upp betalningen) finns i: SE NO FI DK DE AT UK

Klarna checkout för USA

USA - amerikanskt bolag + bankkonto krävs, kontrakt signeras med Klarnas amerikanska dotterbolag.

För att tillgängliggöra valuta USD $ samt att möjliggöra andra betalsätt för amerikanska kunder krävs unikt merchant id samt tillhörande nyckel som anges under betalsättet i Admin. Beställning samt nycklar erhålles av Klarna.

• Paypal

Bra igenkänningsfaktor på andra sidan Atlanten

För paypal anger kunderna sin adress i Vendres fält som skickas med en order. Språket på dessa styrs av det språk kunden valt eller det språk som ligger på den marknad kunder är på.

När kund sedan klickar genomför köp hamnar man på landningssida för paypal att logga in eller ange sina uppgifter för att genomföra ett köp. Inställningarna för Paypal styrs via paypal av dig som kund.

Observera att: I vissa länder behöver kunderna alltid ha paypal-konton för att handla och kan inte betala direkt med kort.