• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Inloggning

54010000

Inloggning med e-postadress

Det vanligaste sättet för era kunder att logga in är med sin e-postadress. Med tanke på det här måste varje kund ha en unik e-postadress hos Vendre. Om er kund har glömt sitt lösenord kan de enkelt begära ut ett nytt lösenord som genereras och skickas till dem. Kunden kan själv byta lösenord på Mina sidor.

Inloggning med länk

Istället för att minnas ett lösenord kan era kunder istället logga in genom att få en inloggningslänk skickad till deras hos er registrerade mejladress. Ni kan genom kundkortet i administrationen skicka en länk för inloggning till era kunder. Länken i mejlet som skickas till kunden går att använda i två timmar efter sändningstillfället och kan endast användas en gång.

Om ni vill att kunden själv ska kunna beställa en inloggningslänk som skickas per automatik går det att lägga till ett nytt block i Frontend. Meddela Professional services eller er Customer Success Manager som återkommer till er med en uppskattad kostnad.

Inloggning med BankID

Vendre erbjuder inloggning med BankID i samarbete med IDkollen. Era kunder kan logga in säkert med hjälp av BankID istället för att använda mejladress och lösenord. Kunden ombeds fylla i sitt personnummer och skickas sedan vidare till IDkollen för verifikation av personnumret med hjälp av BankID.

För att kunderna ska se alternativet att logga in med BankID krävs ett nytt block i Frontend. Meddela Professional services eller er Customer Success Manager som kan återkomma till er med en uppskattad kostnad.

Obs! Enbart kunder som har ett tolvställigt personnummer enligt formatet ÅÅÅÅMMDDNNNN eller ÅÅÅÅMMDD-NNNN ifyllt i Vendre kan logga in med hjälp av BankID.

För att era kunder ska kunna logga in med BankID krävs ett separat avtal med IDkollen. När avtalet är tecknat får ni unika nycklar som behöver fyllas i under Appar & integration > BankID.

Läs mer om BankID hos Vendre

Inloggning med kundnummer

Om ni vill att era kunder istället ska logga in med sitt kundnummer går det att anpassa. Meddela Professional services som kan aktivera tjänsten och meddela er eventuella kostnader. Tänk på att kundnummer importeras från affärssystemet med en importrutin eller manuellt av er.

Obs! Om funktionen för inloggning med kundnummer används måste en kund skapas från ett affärssystem och därefter synkroniseras med Vendre för att kundnumret ska finnas tillgängligt i Vendre.

Säkerhet kring inloggning

Vendre har ett aktivt skydd mot intrångsförsök vid inloggning. En kund kan som mest försöka logga in tio gånger under en tiominutersperiod. Även lösenordsåterställning och inloggning med hemlig nyckel räknas.

Om fler än tio försök registrerats under tio minuter visas felmeddelandet TEXT_LOGIN_ERROR_TOO_MANY_TIMES, kontot låses och det är inte möjligt att logga in under tio minuter. När tio minuter passerat sedan det första inloggningsförsöket är det återigen möjligt att försöka logga in.

Huvudkonto och koncerninköp

Vendre har möjligheten att låta dina kunder ha flera konton som kan nås av ett huvudkonto, exempelvis ett flertal konton för separata butiker men ett centralt huvudkonto som har tillgång till alla butikernas egna konton.

Läs mer om huvudkonto och koncerninloggning