Artikelnummer: 14122006

Kundtyp

För dig som säljer både B2B och B2C, Styr enkelt betal- och fraktsätt beroende på kundtyperna "Privat" eller "Företag".

Hoppa fram till...

Så funkar det

Med Vendres  funktion för kundtyp har du möjlighet att på kundkortet ange om en kund är företag eller privatperson. Inne på frakt- och betalsätt kan du också begränsa om dessa ska visas för företag eller privatperson eller både och. På detta sätt kan du välja vilka betalsätt som ska vara tillfälliga för dina privat- och företagskunder. Allt för att ge dem den smidigaste köpresan i din butik.

Inloggade kunder

När du på en kund ställer in privat/företag i en dropdown på kundkortet i Admin så styrs frakt- och betal-sätt automatiskt på den inloggade kunden beroende på denna inställning. För att rätt betal- eller fraktsätt ska visas för kunden måste denna vara inloggad.

Skärmdump

Ej inloggade kunder

För kunder som inte loggar in i din butik måste de på något sätt välja om de ska handla som företag eller som privatperson. På detta sätt kan vi sätta villkor med cookies på deras session och styra frakt- och betalsätt på samma sätt som för inloggade kunder. Det finns ett par olika sätt för att presentera detta val för dina kunder, allting sker frontend i din mall och sparas på kunden för bästa möjliga upplevelse.

Väljare i topbar

En enklare installation är att koppla väljaren för att visa priser med/utan moms styr om kunden sätts som privatperson eller företag. Tips då att byta ut språksträngarna "med moms | utan moms" till "privatperson | Företag". Om kunderna då har klickat i Företag kommer endast frakt- och betalsätt som är aktiva för företag i Administrationen att visas.

Du hittar inställningen Kundtyp under fliken Avancerade inställningar för både betal- och fraktsätt.

Modal vid start av sessionen (Pop-up: Automatisk kundtypsväljare)

Ett annat alternativ är att det vid start av sessionen visa en modal för kunden där de väljer "privatperson eller företag". Här kan man även ha kvar momsväljaren i topbar för att även mitt i sessionen byta mellan företag och privat. Önskas denna funktion finns det en design som standard i Vendre som bl.a. används av Widab.

Kom igång

För att börja använda funktionen för dina inloggade kunder räcker det med att använda inställningar som nu ligger på kundkortet och på betal- och fraktsätt. Funktionalitet ingår för alla Vendres kunder.

Om du önskar att använda funktionen för ej inloggade kunder hör du av dig till support för ett kostnadsförslag i din mall. Skriv då om du önskar att använda modal eller topbar för detta och om du har några unika önskemål kring design som går ifrån Vendres standard i bilden ovan.