• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Kundkonton

Med ett konto i butiken kan era kunder bland annat spara inköpslistor, ändra sina uppgifter och se historiska ordrar.

Som kund till en butik förväntar sig framförallt privatpersoner - men också många företag - att ett inloggat läge erbjuds där jag som kund kan se vilka beställningar jag har lagt historiskt och kontrollera eller justera mina adress- och kontaktuppgifter.

Hos Vendre finns ett flertal sätt att skapa ett konto och logga in - däribland genom BankID - vilket du kan läsa mer om på de aktuella sidorna. Kundens egen sida heter hos Vendre Mitt konto och det är här kunden kan se all information som för kunden är relevant.

Inaktivera kontoregistrering

I vissa fall kan det vara önskvärt att begränsa möjligheterna till att skapa ett konto. Det kan till exempel handla om tillfällig inaktivering om man periodvis har problem med att många kundkonton skapas av robotar men även permanent inaktivering där man använder extern kundhantering, att kundkontot enbart ska skapas vid orderläggning eller om man vill tvinga kunderna att skapa konto med hjälp av BankID.

Inställningen för att inaktivera kontoregistreringen ligger under Kunder > Kundinställningar och när den är avstängd visas ett felmeddelande i butiken om man försöker skapa ett konto.

Obs! Det är möjligt att helt dölja registreringsformuläret automatiskt om den här inställningen inaktiveras förutsatt att butikens kod kontrollerar inställningens status. Om du är osäker på hur det ser ut i din butik kan du kontakta Vendres support.