• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Inloggningskonton

Låt varje kundnummer ha flera beställare.
    Administreras av kunden själv under Mitt konto

Flera användare på samma kundnummer

Ofta är det flera beställare på varje kundnummer. De ska kunna ha olika inloggningar men dela statistik samt få samma fakturering när ordern skickas till affärssystemet.

Med inloggningskonton når du precis detta.

På varje order som läggs av kunden så kan ni i administrationen se vilken administratör som lade in ordern.

Allt administreras av kunden själv på mitt konto

När kunden loggar in på sitt konto så kan de under Användare se alla konton som ligger inlagda.

Två olika nivåer

Inloggningskonton finns i två nivåer som du kan välja på varje användare.

• Admin
      En admin kan lägga till, ta bort och ändra alla konton.
    • Användare
      En användare kan enbart ändra sitt eget konto.

I övrigt är det samma funktionalitet i butiken mellan de båda kontotyperna. Det vill säga båda kan lägga order och se orderhistorik. Skulle ni vilja begränsa funktionerna för de olika användarna går det att anpassa unikt för er butik i er front-end kod.

1
    2
    3
    Skärmdump

Uppdaterar själva informationen

I och med att en kunds administratör kan ändra och lägga till konton så minimerar ni administrationen på varje kund då ni slipper göra dessa saker själva.

1
    2
    3
    Skärmdump

Du kan administrera på kundkortet i admin

Om det skulle vara så att ni inte vill att kunden ska administrera detta själv så kan det raderas ur er butiks front-end (mitt konto) mot löpande anpassning. Då kan ni fortfarande hantera detta manuellt i administrationen åt kunden.

Dessa inloggningskonton kan också importeras från affärssystemet genom en TXT-fil via FTP eller via Vendre API. Vendres API kan du läsa mer om här. Och importrutiner via TXT-filer här

1
    2
    3
    Skärmdump

När skickas mail till användarna?

På bilderna ovan så visas olika val för när användarna får mail. Det finns två mail som kan skickas ut till en användare:

1. Välkommen, ditt konto är skapat
      Detta skickas när du eller kunden skapar en ny administratör.  I detta mail finns inloggning till butiken.

2. Ditt lösenord har återställts
      Detta skickas antingen när du fyller i ett nytt lösenord i admin och markera att epost ska skickas, alternativt om kunden begär ett nytt lösenord genom funktionen för "Glömt lösenord". Då återställs kundens nuvarande lösenord och ersätts med det som de får på mailen.

Ändra på texter i mail

Önskar du byta texter i mailet kan du skicka ut ett testmejl till dig själv och därefter gå in under Inställningar > Språk > Ändra texter (på språket du önskar ändra). Sök här på några ord i texten du önskar ändra. Uppdatera texterna och testa igen.

Obs! Om du inte hittar textsträngarna kan mejlmallen behöva ändras direkt i koden. Då behöver du kontakta Professional services för att få en uppskattad kostnad för utvecklingen.

• Hur loggar kunden in?

Det finns två sätt att tillåta inloggningar. Det ena är E-post som då måste vara unik. Det andra är kundnummer. Detta kräver att samtliga av era kunder har ett externt kundnummer angivet på sitt kundkort. Om inloggning sker på kundnummer så adderas ett streck efter kundnumret följt av ett löpnummer för inlogningarna. Ex. 10927781-1 för det första inloggningskontot som skapas.

Notis: Om ett inloggningskonto tas bort så får aldrig någon ny användare samma nummer som en tidigare borttaget inloggningskonto.

Läs mer om inloggning

• Se inloggningskonto på ordern

Inne på varje order loggas det vilken användare som har gjort ordern. Detta läggs som referens på ordern och kan sen skickas till ditt affärssystem beroende på hur den integrationen fungerar.

• Importera inloggningskonton

Du kan importera inloggningskonton via den vanliga kundimporten under Kunder > Kunder > Import & Export > Import.

Du importerar huvudkonton och inloggningskonton i  två separata filer. Kundkontot måste finnas innan du kan importera ett inloggningskonto