Inloggningskonton

Låt varje kundnummer ha flera beställare. Administreras av kunden själv under Mitt konto

Flera användare på samma kundnummer

Ofta är det flera beställare på varje kundnummer. De ska kunna ha olika inloggningar men dela statistik samt få samma fakturering när ordern skickas till affärssystemet.

Med inloggningskonton når du precis detta.

På varje order som läggs av kunden så kan ni i administrationen se vilken administratör som lade in ordern.

Allt administreras av kunden själv på mitt konto

När kunden loggar in på sitt konto så kan de under Användare se alla konton som ligger inlagda. Det finns två olika behörigheter (Du kan byta namn på dessa då de är språktaggar):

Admin

En admin kan lägga till, ta bort och ändra alla konton.

Användare

En användare kan enbart ändra sitt eget konto.

I övrigt är det samma funktionalitet i butiken mellan de båda kontotyperna. Det vill säga båda kan lägga order och se orderhistorik. Skulle ni vilja begränsa funktionerna för de olika användarna går det att anpassa unikt för er butik i er front-end kod.

1
2
3
Skärmdump

Uppdaterar själva informationen

I och med att en kunds administratör kan ändra och lägga till konton så minimerar ni administrationen på varje kund då ni slipper göra dessa saker själva.

1
2
3
Skärmdump

Du kan administrera på kundkortet i admin

Om det skulle vara så att ni inte vill att kunden ska administrera detta själv så kan det raderas ur er butiks front-end (mitt konto) mot löpande anpassning. Då kan ni fortfarande hantera detta manuellt i administrationen åt kunden.

Dessa inloggningskonton kan också importeras från affärssystemet genom en TXT-fil via FTP eller via Vendre API. Vendres API kan du läsa mer om här. Och importrutiner via TXT-filer här

1
2
3
Skärmdump

När skickas mail till användarna?

På bilderna ovan så visas olika val för när användarna får mail. Det finns två mail som kan skickas ut till en användare:

1. Välkommen, ditt konto är skapat
    Detta skickas när du eller kunden skapar en ny administratör.  I detta mail finns inloggning till butiken.

2. Ditt lösenord har återställts
    Detta skickas antingen när du fyller i ett nytt lösenord i admin och markera att epost ska skickas, alternativt om kunden begär ett nytt lösenord genom funktionen för "Glömt lösenord". Då återställs kundens nuvarande lösenord och ersätts med det som de får på mailen.

Ändra på texter i mail

Önskar du byta texter i mailet så skickar du ut ett testmail till dig själv och sen går in under Inställningar > Språk > Ändra texter (på språket du önskar ändra). Sök här på några ord i texten du önskar ändra. Uppdatera texterna och testa igen.