• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Kunders lösenord

Observera att detta kräver att ni har "mitt konto" påslaget.

Vid registrering

Om kunden kan registrera sig så väljer de på registreringssidan ett eget lösenord. Lösenordet måste vara minst sex tecken. Lösenordet har inga andra krav på längd eller andra tecken.

Byta lösenord

Om kunden kan sitt lösenord och vill byta det så loggar de in via "mina sidor" på butiken och går till sidan där man byter sitt lösenord (kan skilja lite beroende på er design och version). Där behöver de ange sitt nuvarande lösenord för att kunna byta. Om de inte kan sitt nuvarande lösenord så måste de logga ut, begära ett nytt och sen logga in med det och byta. Detta av säkerhetsskäl så att ingen kan byta ett lösenord på ett konto som datorn var autoinloggad på.

Begära nytt lösenord

Det nya lösenordet skickas till användarens e-postadress som är registrerad. Du kan också gå in via admin och byta användarens e-postadress om de även har bytt e-post. Kom ihåg att vara noga med att kontrollera att kunden verkligen är den hen utger sig för att vara om du ska byta e-post.

I admin kan du också klicka på knappen "Begär nytt lösenord" så skickas ett nytt lösenord till kundens e-post. Kom ihåg att spara innan om du har bytt e-postadressen. Samt tänk också på att kundens tidigare lösenord slutar fungera om du gör detta.

Info om inloggning

Om du vill läsa mer om inloggning så har vi författat en separat sida om ämnet.

Läs mer om inloggning

Ge inloggning vid första ordern

Om du vill så går det att skicka ut lösenord med kundens första order i orderbekräftelsen. Detta görs genom att ändra i epostmallen (görs vanligen av Vendre) och då lägga in koden i exemplet nedan.

{% if previous_order_count == 0 %}
     <p>
       <strong>Användarnam:</strong> {{ order.customer.email_address }}<br>
       <strong>Lösenord:</strong> {% if is_mail %}{{ customer_reset_and_return_password_by_id(customer_id) }}{% else %}Genereras vid mail{% endif %}
     </p>
    {% endif %}