• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Nyhetsbrevsmottagare

50200000

Hur blir kunden nyhetsmottagare

I butiken finns det som standard fyra alternativ för kunderna att bli nyhetsmottagere.

• I kassan då kunden kan kryssa i om de vill ha nyhetsbrev. Det är en inställning som görs i Admin Order > Kassainställningar (/Admin/configuration.php?gID=104) då Visa nyhetsbrev är aktiv.
    • Vid registrering eller om man uppdaterar sitt konto via Mina sidor om man har den funktionen aktiv (med funktionen för nyhetsbrev implementerad).
    • Dom två sista alternativen som du kan se på bilden nedan görs genom att lägga in blocket nyhetsbrev och i din boxen som vanligtvis ligger längst ner på sidan.

Vendre har två funktioner för prenumeranter:

• Den ena baseras på vad kunden har på sitt kundkort vid registrering av konto, uppdatering eller om kunden i kassan kryssar i nyhetsbrev. Det är då möjligt att direkt i admin kunder > kunder som om vald kund har accepterat nyhetsbrev.
    • Den andra funktionen hanterar helt separat via Kunder > Nyhetsbrevsmottagare om kunden valt att få nyhetsbrev genom blocket nyhetsbrev eller boxen som vanligtvis ligger längst ner på sidan.

Under Kunder > Nyhetsbrevsmottagare kommer båda sätten att anmäla sig till nyhetsbrev registreras. Du kan här inne se om kunden är: registrerad kund, Marknad , Land och källa (formulär, Admin, checkout etc.)

Att tänkta på

Problem som kan uppkomma är om kunden anmäler sig separat till nyhetsbrevsmottagare och sen säger upp sin prenummeration via mitt konto. Då kommer systemet i rapporter att se kunden som en prenumerant.

Rekommenderad lösning är att enbart hämta ut kunddata från systemet och att separata prenummerationer hanteras via nyhetsbrevsverktyget. Så om du har ett formulär i footer eller liknande så ska detta gå direkt till nyhetsbrevsverktyget och inte sparas i Vendre. Observera att vi alltid implementerar mot vårt egen nyhetsbrevslista i första hand tills dess att vi får en kod till ert nyhetsbrevssystem.

Hantera prenumeranter

Alla mottagare av nyhetsbrev hittar du under Kunder > Nyhetsbrevsmottagare. Klicka här på texten Lägg till samtliga kunder i denna lista ovanför tabellen till höger.

Under Kunder > Nyhetsbrevsmottagare kommer båda sätten att anmäla sig till nyhetsbrev finnas. Du kan inne här se om kunden är registrerad kund,  vilken Marknad , Land och källa (genom formulär, Admin checkout "vid köp")

Problem som kan uppkomma är om kunden anmäler sig separat till nyhetsbrevsmottagare och sen säger upp sin prenummeration via mitt konto. Då kommer systemet i rapporter att se kunden som en prenumerant.

Rekommenderad lösning är att enbart hämta ut kunddata från systemet och att separata prenummerationer hanteras via nyhetsbrevsverktyget. Så om du har ett formulär i footer eller liknande så ska detta gå direkt till nyhetsbrevsverktyget och inte sparas i Vendre. Observera att vi alltid implementerar mot vårt egen nyhetsbrevslista i första hand tills dess att vi får en kod till ert nyhetsbrevssystem.

Exportera prenumeranter

Om du vill exportera dina prenumeranter är det helt möjligt! De kan sen importeras i valfritt mailsystem. Gå till: Rapporter > Övriga rapporter > E-postadresser för kunder som vill ha nyhetsbrev. För att göra exporten, klicka på knappen Som CSV (Semikolon) eller Som CSV (Tab) som då öppnar alla e-postadresser i ett nytt fönster som du kan spara ner på datorn eller markera och kopiera och spara.

Vill du ha med utökad information om när de köpte senate och hur mycket de köpt för så finns det en rapport som heter "Allmän information" under kunder på samma sida som ovan beskrivits.

Tips! Om du vill lägga till alla kunder som handlat hos dig, gå till Kunder > Nyhetsbrevsmottagare. Klicka här på texten "Lägg till samtliga kunder" i denna lista ovanför tabellen till höger.

Hur skickas nyhetsbrev?

Det finns mängder av leverantörer på marknaden som erbjuder fantastiska nyhetsbrevssystem. Vendres primära partner är Rule som vi arbetar nära och även är helt integrerade med. Om man vill ha ett billigare alternativ till Rule eller Mailchimp, som vi också har integration med, kan vi rekommendera GetANewsletter eller Mailer Light. Läs mer om alternativen på våra sidor om integration.