Nyhetsbrevsmottagare

Vilka av dina kunder skickar du nyhetsbrev till och vilka har avanmält sig?

Var skickar man nyhetsbrev från?

Det finns mängder av leverantörer på marknaden som erbjuder fantastiska nyhetsbrevssystem. Vendres primära partner är Mailchimp som vi jobbar med och även är helt integrerade med. Om man vill ha ett billigare alternativ till Mailchimp för att prova på kan vi rekommendera GetANewsletter eller Mailer Light.

Hantera prenumeranter

Alla mottagare av nyhetsbrev hittar du under Kunder > Nyhetsbrevsmottagare. Klicka här på texten Lägg till samtliga kunder i denna lista ovanför tabellen till höger.

Exportera prenumeranter

Om du vill exportera dina prenumeranter är det helt möjligt! De kan sen importeras i valfritt mailsystem. Gå till: Rapporter > Övriga rapporter > E-postadresser för kunder som vill ha nyhetsbrev. För att göra exporten, klicka på knappen Som CSV (Semikolon) eller Som CSV (Tab) som då öppnar alla e-postadresser i ett nytt fönster som du kan spara ner på datorn eller markera och kopiera och spara.

Vill du ha med utökad information om när de köpte senate och hur mycket de köpt för så finns det en rapport som heter "Allmän information" under kunder på samma sida som ovan beskrivits.

Tips! Om du vill lägga till alla kunder som handlat hos dig, gå till Kunder > Nyhetsbrevsmottagare. Klicka här på texten "Lägg till samtliga kunder" i denna lista ovanför tabellen till höger.

Hantering av prenumeranter i Vendres system

Vendre har två funktioner för prenumeranter. Den ena baseras på vad kunden har på sitt kundkort och därmed det som valdes vid registrering eller om man uppdaterar sitt konto via Mina sidor om man har den funktionen aktiv (med funktionen för nyhetsbrev implementerad) samt en funktion som är helt separerad och hanteras via Kunder > Nyhetsbrevsmottagare

Problem som kan uppkomma är om kunden anmäler sig separat till nyhetsbrevsmottagare och sen säger upp sin prenummeration via mitt konto. Då kommer systemet i rapporter att se kunden som en prenumerant.

Rekommenderad lösning är att enbart hämta ut kunddata från systemet och att separata prenummerationer hanteras via nyhetsbrevsverktyget. Så om du har ett formulär i footer eller liknande så ska detta gå direkt till nyhetsbrevsverktyget och inte sparas i Vendre. Observera att vi alltid implementerar mot vårt egen nyhetsbrevslista i första hand tills dess att vi får en kod till ert nyhetsbrevssystem.