• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Oavslutade order

Summering

Vendre system har en funktion för att kunna se ej färdigställda order eller oavslutade order som det kallas i administrationen.

För att se oavslutade order går du till Order > Order > Sök order och klicka i Visa oavslutade.

Vad är en oavslutad order?

En oavslutad order skapas för att ge betalningsleverantören en förhandsinformation på vad som sen kommer att bli den riktiga ordern.

Så fort kunden besöker kassan och en checkout-kassa (ex. Klarna, Svea eller liknande) läses in så skapas också ett temporärt ordernummer. Detta ordernummer tar en plats i ordernummerserien i din butik för att den ska bli spårbar både ur felsökningssyfte men också för att de flesta betalningsleverantörer kräver denna information i samband med att en kassa ska kunna laddas in.

Kan jag strunta i att skapa oavslutade order?

Nej, systemet skapar alltid upp dessa automatiskt för att säkerställa att kommunikationen går rätt till med betalningsleverantören.

Vilka betalsätt skapar oavslutade order?

Alla betalsätt skapar vid något tillfälle en oavslutad order. För betalningssätt dit besökaren skickas vidare efter ordern till en så kallad hostad lösning så skapas den oavslutade ordern när kunden klickar på "Betala"-knappen i kassan.

För lösningar där du har en extern kassa inkluderad i butikens kassa så kommer en oavslutad order att skapas så fort besökaren kommer in i kassan.