• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Kassainställningar

Kassan är det sista steget för kunden innan en order blir lagd i systemet.
    Vilka inställningar går att göra och vad finns det för möjligheter?

Nedan listas de inställningar som finns i Admin i den ordningen de står i systemet. Tryck på en rubrik för att se en beskrivning av vad inställningen påverkar.
    • Orderkommentarstandard

Här bestämmer du om orderkommentarerna som syns längst ned på en order som standard ska vara publika eller interna.

Vi rekommenderar dig att sätta den här inställningen till interna för att undvika att era kunder av misstag får uppdateringar de inte ska ta del av.

• Kräv inloggning för att kunna handla

Den här inställningen tvingar kunden att logga in när de når kassan om de inte redan är inloggade. Även ej inloggade kunder kan lägga ordrar men ett nytt konto skapas för den mejladressen kunden uppger i kassan.

Om det här är avstängt kan vem som helst lägga ordrar och ordern registreras på det kundkonto som matchar mejladressen som uppgivits vid utcheckningen.

Om man inte vill att ej inloggade kunder ska kunna handla alls finns en inställning längre ned på sidan som heter "Kräv inloggning för tillgång till kassan".

• Visa orderkommentar utfälld

Om den här inställningen är påslagen visas fältet för orderkommentarer utfällt när kunden kommer till kassan. När den är avstängd kan kunden fortfarande fylla i orderkommentarer men måste aktivt trycka på "Orderkommentarer" för att se fältet.
    • Visa nyhetsbrev

Den här inställningen avgör om kunden kan anmäla sig till nyhetsbrevet i kassan.
    • Tillåt kassabesök med tom varukorg

Om den här inställningen är påslagen kan kunder besöka kassan utan produkter i varukorgen.

Vendre rekommenderar att den här inställningen är avslagen - framförallt om butiken har aktiva betalmetoder med egna köpknappar.

• Kräv godkännande av personuppgiftspolicy

Den här inställningen stoppar kunden från att gå vidare om den inte har godkänt personuppgiftspolicyn. Om du aktiverar den här inställningen kommer en kryssruta dyka upp i kassan. Se även till att ni uppdaterat systemsidan Personuppgiftspolicy.

Om din butik är specialanpassad eller har en äldre mall kan du behöva kontakta Professional Services för att få inställningen att fungera. Innan du kontaktar oss; testa att slå på inställningen och se om det finns en kryssruta i kassan.
    • Vänta med att skicka kunden till checkout_success.php tills ordern är klar

Om den här inställningen är påslagen kommer kunden hållas kvar i kassan tills ordern är klar på systemsidan. Skulle det ta för lång tid kommer kunden ändå att skickas vidare. Spårningstjänster som körs på checkout_success.php kan fungera bättre om den här inställningen är påslagen.

Om din butik använder DIBS Easy behöver kassan specialanpassas för att inställningen ska fungera.
    • Kräv inloggning för tillgång till kassan

Med den här inställningen påslagen kan en ej inloggad kund inte nå kassan utan ombeds istället logga in för att gå vidare.

Om man fortfarande vill att ej inloggade kunder ska kunna handla finns en inställning längre upp på sidan som heter "Kräv inloggning för att kunna handla".

• Kräv godkännande av villkor

Den här inställningen skapar en kryssruta som kunden måste bocka i för att kunna gå vidare till betalning. En länk skapas också för att kunden ska kunna läsa era villkor. Sidan måste skapas om den inte redan finns och vara av sidtypen Köpvillkor.

Om din butik är specialanpassad eller har en äldre mall kan du behöva kontakta Professional Services för att få inställningen att fungera. Innan du kontaktar oss; testa att slå på inställningen och se om det finns en kryssruta i kassan.