Konvertera misslyckade köp

Missa aldrig en kund till för att de får problem med sin betalning

Artikelnummer: 12021701

Hoppa fram till...

Detta är Konvertera misslyckade köp

När en kund handlar i din butik så kan ibland den mänskliga faktorn bidra med fel i checkout, så att köpet inte går igenom. Kanske har de glömt att föra över pengar, slagit några siffror fel i kortnumret eller slagit fel kod till Swish. Oavsett vilket så går inte köpet igenom för att pengarna inte kan bli överförda, tyvärr är detta lätt hänt. Ännu värre, utan att ni kan göra något för att underlätta för kunder, kan de lämna din butik.

Istället kan du använda Konvertera misslyckade köp. Funktionen gör så att kunden får ett SMS utskickat till sig med en länk för att genomföra köpet i din checkout igen, fast med ett annat betalningsalternativ. Det kan exempelvis vara att betala med kort istället om Swish inte fungerade, eller att betala med faktura om kortbetalningen ej gick igenom. Detta gör det superenkelt för din besökare att handla med några få klick, utan att behöva göra om hela processen med det betalningsalternativ de tidigare misslyckades med att använda.

Så fungerar funktionen

Du får tillgång till nya fält i Admin > Order > Kassainställningar där du gör inställningarna hur du vill att funktionen ska anpassas. I grunden så finns det två delar som du ställer in och anpassar, (1) när fakturaköp rekommenderas och (2) när kortbetalning rekommenderas.

Följande inställningar kan du göra med de nya fält som du får tillgång till

1. Välj när fakturabetalning ska föreslås

Välj efter vilka betalningsmetoder som fakturabetalning ska föreslås. Du kan lägga till flera olika betalningsmetoder genom att separera dem med ett kommatecken. Om du exempelvis skriver in "swish" kommer alltså kunden få ett SMS som föreslår att betala med faktura om de valt att betala med Swish och misslyckats.

2. Anpassa meddelande om fakturabetalning

Det SMS som går ut när ni föreslår kunden att betala med faktura kan du själv anpassa för att få den ton som du själv vill att meddelandet ska få. Detta gör du enkelt genom att skriva ditt meddelande och lägga till den länk där kunden kan betala med faktura.

3. Välj när kortbetalning ska föreslås

Välj efter vilka betalningsmetoder som kortbetalning ska föreslås. Du kan lägga till flera olika betalningsmetoder genom att separera dem med ett kommatecken. Om du exempelvis skriver in "Swish" kommer alltså kunden få ett SMS som föreslår att betala med kort istället, om de valt att betala med Swish och misslyckats.

4. Anpassa meddelande om kortbetalning

Det SMS som går ut när ni föreslår kunden att betala med kort kan du själv anpassa för att få den ton som du själv vill att meddelandet ska få. Detta gör du enkelt genom att skriva ditt meddelande och lägga till den länk där kunden kan betala med kort.

5. När ska ditt SMS skickas till kunden

Du kan genom att skriva in en siffra välja när ditt SMS ska skickas till kunden. Detta gäller då för både när faktura- eller kortbetalning föreslås till din kund.

Öka din konvertering - Skaffa funktionen nu

Så kommer du igång

Du behöver endast kontakta oss på supporten eller din Customer Success Manager så som du brukar, eller skriva direkt till support@vendre.se så aktiverar vi funktionen för dig. Detta går sedan genom Linkmobility och vi hjälper er att komma igång med det kontot för att skicka SMS genom Vendres admin.

Så ställer du in funktionen

Du ställer in och anpassar funktionen sedan i Admin > Order > Kassainställningar med de nya fälten som aktiverats (se efter fält med namnen "Misslyckade köp"). Du ställer in följande:

1. Efter vilka betalningsmetoder (som misslyckats) ska fakturabetalning föreslås.
-Betalningssätten skrivs enligt betalmodulskoder.
-Betalmodulskoderna separeras med kommatecken om det är flera samt utan mellanrum
-Tänk på att betalmoduler med egen köpknapp (Exempelvis Svea Checkout, Klarna Checkout och Nets Easy) ej är kompatibel med denna funktion, då ingen information kan sparas innan köp misslyckas.

2. Vad vill du skriva i SMSet om att föreslå fakturabetalning.
-Tänk på att få med länk till betalningen. Denna skriver du som {{ token_url }}. Länken genereras automatiskt utav systemet.
-Det kostar 45 öre per skickat SMS och ett SMS räknas som 160 tecken långt (varav en emoji räknas om 40 tecken)

3. Efter vilka betalningsmetoder (som misslyckats) ska kortbetalning föreslås.
-Betalningssätten skrivs enligt betalmodulskoder.
-Betalmodulskoderna separeras med kommatecken om det är flera samt utan mellanrum
-Tänk på att betalmoduler med egen köpknapp (Exempelvis Svea Checkout, Klarna Checkout och Nets Easy) ej är kompatibel med denna funktion, då ingen information kan sparas innan köp misslyckas.

4. Vad vill du skriva i SMSet om att föreslå kortbetalning
-Tänk på att få med länk till betalningen. Denna skriver du som {{ token_url }}. Länken genereras automatiskt utav systemet.
-Det kostar 45 öre per skickat SMS och ett SMS räknas som 160 tecken långt (varav en emoji räknas om 40 tecken)

5. När ska SMSen skickas ut efter misslyckad betalning.
-Detta skriver du i hela siffror. En 1a betyder alltså en timme.

För mer information om fälten kan du se ovan på avsnittet "Så fungerar funktionen"

Frågor och svar

Här nedanför kan du hitta mer information om funktionen och vi fyller ständigt på när nya frågor inkommer från våra kunder.