• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Varukorgen

52030000

Vad är en varukorg?

Varukorgen är där produkter hamnar när kunden klickat på "köp" eller "lägg i varukorgen" från produktsidan eller i listning om köpknappar finns där.

När kunden lagt produkten i varukorgen kan man fortsätta handla fler produkter eller välja att gå vidare till kassan. Hur varukorgen ser ut beror på butikens design men som standard visar Vendre två knappar i slide in varukorgen Gå till kassan och Fortsätt shoppa.

Olika typer av varukorgar i din storefront

Varukorgen visas för kunden på två ställen i din storefront. Vid klick på varukorgen uppe till höger slidear den in från höger och ger kunden en snabb översikt. När kunden går till kassan visar vi igen varukorgen och produkterna som ligger där så att kunden ska kunna checka av att ordern blir rätt.

Vad händer med varukorgen när en order läggs?

Om kunderna lägger en order töms varukorgen så fort en order gått igenom. Först då har produkterna dragits från lagret (om denna funktion är inställd i Vendre). Observera alltså att inga produkter reserveras när de ligger i varukorgen.

Vad händer om kunden lämnar sidan?

Om kunden går ifrån butiken utan att genomföra sin order ligger varukorgen kvar tills nästa gång kunden kommer in under förutsättning att Vendre kan identifiera besökarens webbläsare och matcha mot tidigare besök. Om kunder är inloggade kan de logga in i andra enheter och webbläsare och där hitta samma varukorg. Om kunder inte är inloggade sparas varukorgen på den webbläsare och enhet där kunden skapade varukorgen. Varukorgen töms inte av Vendre, för oinloggade kunder krävs att de själva tar bort produkterna eller att de rensar cache och minne på sin webbläsare.

Anpassning varukorg

Det är vanligt att Vendres kunder använder varukorgen för att fronta merförsäljningserbjudanden. Detta kan göras via anpassning eller  externa tjänster.

Kontakta Professional services för rådgivning och estimat gällande anpassning av varukorg.