Rabattkod

Rabattkoder gjorda för att skapa möjligheter för dig

Skapa en kampanj, jobba med influencers eller ge kompensation. Rabattkoderna ger dig nästan obegränsade möjligheter. Med rabattkoder finns det stora möjligheter att skapa olika typer av erbjudanden för dina kunder. Främst när de inte redan är i din butik. Du kanske gör en annons i tryckt media eller kommunicerar ut en rabattkod till influencers som du arbetar med. Rabattkoderna kan dessutom vara tidsbegränsade så att de inte går att utnyttja efter att kampanjen är slut.

Skapa en rabattkod

1. Gå till kampanjer > rabattkoder.
    2. Längst upp till höger klicka på den gröna knappen "ny rabattkod".
    3. Fyll i villkoren som ska gälla för rabattkoden.
    4. Spara och prova gärna rabattkoden i kassan.

💡Tips!
Om du vill begränsa rabattkoden så att den enbart gäller vissa produkter. Kan du skapa upp en inaktiv kategori som inte visas i butiken dvs kunderna kan inte se den. Lägg sedan de utvalda produkterna i denna kategori och därefter begränsa rabattkoden till kategorin.

Nedan finner du förklaringar på villkoren

Klicka på de röda ikonerna för förklaring.

1
2
3
4
5
6
Skärmdump
1
2
3
4
5
Skärmdump
1
2
3
Skärmdump

Visning av rabatten i butiken
I butiken visas bara rabattkodsfältet i kassan i det fall du har minst en rabattkod i administrationen. Om inga rabattkoder finns så döljs fältet i kassan.
När man skriver in en gilltig rabattkod och klickar på "OK" eller motsvarande i din butik så aktiveras rabatten på orderns uträkning och rabatten visas.

Rabatten visas i kassan även om man går ut ur kassan och sen går tillbaka igen. Rabattkoden sparas dock inte om kunden loggar ut och loggar in eller besöker butiken på en annan enhet, då måste rabattkoden anges på nytt.

💡Viktigt att tänka på!
Rabattsatsen i kr ska vara exklusive moms - för att det ska bli korrekt rabatt för kunden.
Följ upp en kampanj

För att se hur mycket din rabattkod har omsatt så kan du gå till kampanjer > rabattkoder.
Klicka på knappen i listan till höger. Välj där valet Visa order med rabattkoden. Du skickas nu till orderlistningen för att se alla kunder som har köpt på denna rabattkod.
Du kan även se den totala rabatten som dragtis bort för alla rabattkoder under Rapporter > Övriga rapporter > Antal använda rabattkoder och summan av rabatten per månad.