• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Rabattkoder

Skapa en kampanj, samarbeta med influencers eller ge kompensation till en missnöjd kund.
    Rabattkoderna ger dig näst intill obegränsade möjligheter.

Med rabattkoder finns det stora möjligheter att skapa olika typer av erbjudanden för dina kunder. Främst när de inte redan är i din butik. Du kanske gör en annons i tryckt media eller kommunicerar ut en rabattkod till influencers som du arbetar med. Rabattkoderna kan dessutom vara tidsbegränsade så att de inte går att utnyttja efter att kampanjen är slut.

Skapa en rabattkod

Rabattkoder hittar du under Kampanjer > Rabattkoder. För att skapa en ny rabattkod klickar du på den gröna knappen Ny rabattkod uppe i höger hörn. Vid skapandet av rabattkoden kan du välja vilka produkter/kategorier som ska rabatteras med hjälp av rabattkoden eller om några produkter ska uteslutas och därmed inte rabatteras.

Nedan finner du förklaringar på villkoren

Klicka på de lila cirklarna för en förklaring av varje fält

1
    2
    3
    4
    5
    6
    Skärmdump
    1
    2
    3
    4
    5
    Skärmdump
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    Skärmdump

Begränsa en rabattkod

Ibland kan man behöva sätta begränsningar för en rabattkod om man inte vill att hela butikens sortiment ska rabatteras med den. Om du vill begränsa rabattkoden till att enbart rabattera priset för vissa produkter och inte allt i din butik kan du längst ned på villkoren välja vilka kategorier och/eller kategorier rabattkoden ska gälla för.

Det är även möjligt att göra rabattkoden giltig för enbart en av butikens kundgrupper för att låta vissa VIP-kunder ta del av en rabattkod utan att ej inloggade kunder eller kunder från andra kundgrupper kan nyttja rabattkoden.

Obs! Om rabattkoden ska begränsas per kundgrupp kan enbart den valda kundgruppen använda rabattkoden. Det är inte möjligt att i dagsläget välja fler än en kundgrupp per rabattkod annat än att tillåta användning av rabattkoden för samtliga kunder.

Undantag från rabattkoden

Vissa produkter i butiken kanske inte ska gå att rabattera med rabattkoden även om de faktiskt ingår i det urval som gjorts för vilka kategorier eller varumärken som rabattkoden ska gälla för. Längst ned bland villkoren finns alternativ för att undanta specifika produkter från att rabatteras genom rabattkoden.

Produkter som ingår i rabattkodens urval med som inte ska rabatteras läggs här in en och en. Det är även möjligt att undanta hela kategorier eller varumärken för att se till att enbart det som du vill ska få nedsatt pris med rabattkoden får det.

Använda rabattkoder i butiken

I butiken visas bara rabattkodsfältet i kassan om det finns minst en rabattkod inlagd i administrationen under Kampanjer > Rabattkoder. Om inga rabattkoder finns visas inte heller fältet i kassan. När man skriver in en giltig rabattkod i kassan verifieras rabattkoden. Om rabattkoden finns och kunden ingår i en kundgrupp som koden är giltig för aktiveras rabatten på ordersummeringen och rabatten visas.

En inlagd rabattkod sparas under besökarens session och finns sparad i kassan även om man lämnat kassan och sedan går tillbaka igen. Rabattkoden sparas inte om kunden loggar ut och in eller besöker butiken på en annan enhet. I dessa fall måste rabattkoden anges på nytt.

Uppföljning och rapporter

För att se hur mycket din rabattkod har omsatt kan du gå till Kampanjer > Rabattkoder. Klicka på knappen för att se fler alternativ till höger på raden för den aktuella rabattkoden. Valet Visa order med rabattkoden skickar dig till orderlistan för att se alla kunder som har köpt något med den valda rabattkoden.

Du kan se den totala rabatten som dragits av för alla rabattkoder under Rapporter > Övriga rapporter > Antal använda rabattkoder. Det är även möjligt att se summan av rabatten per månad.