SMS-utskick

Vendres system har en inbyggd SMS-motor som gör att du kan skicka SMS till dina kunder för att
marknadsföra produkter och kampanjer.

Aktivera funktionen

Aktiveringen av denna funktion är kostnadsfri och kostnaden är 0.45 öre per sms.

För att få skicka ut sms i marknadsföringssyfte måste man enligt marknadsföringslagen ha ett stoppord. Precis på samma sätt som man måste ha en länk till avregistrering på de mail man skickar ut i marknadsföringssyfte.

Detta stoppord kostar 50 kr / mån. Kontakta support@vendre.se för att komma igång med denna tjänst

Bra att veta

Ett SMS är begränsat till en viss storlek för att det ska räknas som ett och inte fler SMS.  Den generella regeln är att ett SMS inte får vara större än 153 tecken eller 140 bytes.

Normalt sett delas ett SMS per 153 tecken, men det gäller för "tillåtna" tecken som ej räknas som specialtecken som tar upp mer plats. Då är det vanligt att SMS delas per 70 tecken istället.

Om SMS:et blir större än detta kommer det räknas och faktureras som fler SMS