• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Associerade produkter

51010000

En associerad produkt är en produkt som kopplats till en annan för att visas på produktsidan. Det kan till exempel vara ett tillbehör, en liknande produkt, eller något som passar till. Ett sätt för dig att se till att dina kunder hittar rätt produkter och öka merförsäljningen i din butik.

Att koppla produkter

Du kopplar en produkt till en annan genom produktkortet under fliken associerade. Inom den associationskategori du vill lägga till en produkt söker du på produktnamn eller artikelnummer och väljer produkten du vill koppla till den du är inne på.

Produkterna kopplas bara åt ett håll, vilket innebär att om du kopplat produkt B till produkt A så visas produkt B på produktsidan för produkt A. För att få produkt A att visas på produktsidan för produkt B går du in på produkt B och gör samma sak som du gjort för produkt A. Som hjälpmedel i detta finns det längst ner i denna flik en lista över Produkter som associerar till denna produkt

Du kan även koppla produkterna till varandra genom Vendres excel import/export. Genom att ange produktens artikelnummer i fältet associated_group_x där x i din fil byts ut mot associationskategorins ID. Namnet för kategorin står sedan inom parentes efter ID.

Obs! I standardutförandet av Vendre visas maximalt 12 associerade produkter på varje produktsida. Kontakta Vendres support för hjälp med att öka antalet associerade produkter som kan visas per produkt.

Anpassningar utanför standard

Vill du inte relatera produkter till alla dina varor (vilket kan vara ett ganska stort jobb) så kan du göra det på dina viktigaste och så låter du oss skapa regler för hur produkter ska relateras utifrån kategori eller tagg. Det vi gör då är att fylla ut de egna relaterade produkterna med regelbaserade så som ovan beskrivet. Kontakta ps@vendre.se för att få mer information.

Detta är då en front-end anpassning som görs av PS eller din partner. Man sätter upp regler som ex. att visa andra produkter från samma kategori, andra produkter med samma taggar eller liknande.

För utvecklare

För detta används funktion get_plugin('product_query').getByTags som återfinns i dokumentationen .

Externa tjänster

Du kan även lägga in andra externa tjänster så som TweakWise, Nosto, Addwish. Såklart ska du göra det om det känns bra. Vårt tips är i så fall att A/B-testa dessa innan du väljer att lägga in dem, alternativt att du använder detta som alternativ när du inte har relaterat varor själv.

Varje script offereras separat då det beror på hur det ska läggas in. Kontakta ps@vendre.se för att få en offert på externa tjänster.

Läs mer om olika typer av associerade produkter som du kan använda i din butik: