• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Ladda ner alla produktbilder

Behöver du få ut alla dina produktbilder? Genom att följa denna instruktionen får du dina produktbilder nedladdade i en mapp döpta efter dess artikelnummer.  Denna guide förutsätter att du har tillgång till terminalen och excel.

1. Exportera ut bildURL:er

Det första du måste göra är att exportera ut en lista med samtliga URL:er till dina produkter.

• Gå till Produkter > Kategorier & Produkter > Import / Export I Admistrationen

• Klicka sedan för "Bilder" och exportera ut ditt dokument.

• Öppna excel

•  Lägg sedan till 7 st nya kolumner.

Fält Fyll med
    curl curl -L -o
    filnamn Klona cellvärdet för model på samma rad(artikelnamn) (=B2 i excel)
    link

ProduktURL

filändelse Samma filändelse som dina bilder.  .jpg är vanligast.
    apostrof1  '

butiksurl

Din butiks URL följt av följande tillägg: product_thumb.php?img=

https://www.dinbutik.se/product_thumb.php?img=
    kategoriurl  Klona cellvärdet för images på samma rad
    apostrof2  '

• Dra sedan ner de nya kolumnerna så att de följer samma logik längst ner i din excellista.
    • Sammanfoga sedan dessa extra fält.   Då ska du få ett fältvärde som ser ut ungefär såhär:
    curl -L -o10002.jpg 'https://www.dinbutik.se/product_thumb.php?img=/products/b/Britney_Spears_Hidden_Fantasy.jpg'

• Kopiera sedan den färdiga kolumnen med curl URL:en och lägg det i ett eget dokument för sig självt.

• Spara dokumentet som en TXT fil och lägg det i en egen mapp

2. Ladda ner bilderna med curl

• Öppna terminalen på din dator.  På en Mac kan du bara göra en sökning på "terminal" för att få upp programmet.

• Navigera dig till mappen som du lagt filen i via terminalen.

• Skriv sh filnamn.txt (för den filen som du sparade i excel)

Terminalen kommer nu att spara alla dina bilder döpta efter dess artikelnummer och skriver ut information som kan ses i bilden ovan tills dess att den är klar.