• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Lägga in produktbeskrivning

Produktbeskrivning

Produktbeskrivningen är det som hamnar under fliken Beskrivning när kunden besöker produkten i butiken. Bilden nedan demonstrerar hur det kan se ut för kunden.

Skärmdump

Lägga in produktbeskrivning

Du kan lägga till en produktbeskrivning antingen via produktkortet eller via Excel-import. Det finns en del skillnader beroende på vilket sätt du väljer.

Via produktkortet

Du lägger till produktbeskrivning i fliken Allmänt under rubriken Beskrivning. När du lägger in produktbeskrivning via produktkortet har du möjlighet att formatera texten med hjälp av de tillgängliga verktygen i textredigeraren (se bild nedan). Det går dessutom att ändra källkoden för att modifiera eller lägga till egen HTML.

Skärmdump

Via Excel

En skillnad med att lägga in produktbeskrivningen oformaterad via Excel är att bl.a. blankrader inte kommer att synas i din butik, detta eftersom produktbeskrivningen använder sig av HTML-formatering. När du å andra sidan lägger in produktbeskrivningen via produktkortet så formateras texten automatiskt i textredigeraren.

Du behöver lägga in en kolumn för varje språk du vill att produktbeskrivningen ska visas för. Varje kolumn bör ha rätt språkkod, t.ex. _sv för svenska.

Kolumn i excel Värde
    description_sv Klänning från Free People...
    Obs! Glöm inte att lägga in beskrivningen på samtliga språk som den bör visas för.