• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Videor på produkter

51190000

Med denna funktion kan ni visa en video i en produkts bildslider och/eller i produktens beskrivning.

För att kunna visa videor på produkter behöver rätt inställningar vara aktiverade i butiken. Inställningarna aktiveras av Vendre. Det finns två olika inställningar som påverkar hur videorna visas. De kan antingen visas bland produktens övriga bilder i bildslidern eller i fliken Beskrivning på produkten. Båda sätten kan aktiveras samtidigt om så önskas. Notera att inställningarna påverkar alla produkter i hela butiken.

Obs! Enbart videor som lagras hos Vimeo kan spelas upp automatiskt. YouTube-videor behöver aktivt startas av besökaren.

Lägg till video direkt i Vendre

Det finns två sätt att lägga till en video på en produkt. Båda alternativen utgår från fliken Extra Information på produktkortet. Det går även att lägga in via excelimport - läs mer om det längre ned på sidan.

Det första alternativet är genom fältet Video-URL. Detta fält låter dig använda en video från YouTube eller Vimeo med hjälp av videons URL. Beroende på butikens inställningar kan denna video visas både i produktens bildslider och i fliken Beskrivning på samma gång.

Det andra alternativet är via fältet Video-inbäddningskod. Här lägger du in inbäddningskoden för videon, detta är inte begränsat till någon särskild videotjänst. Med det här alternativet visas videon endast under fliken Beskrivning och förutsätter att berörd inställning är aktiverad i butiken. Under fliken Beskrivning ersätter videon även en eventuell video som lagts in genom fältet Video-URL (vilket möjliggör att ha olika videor i bildslidern och i fliken Beskrivning på en och samma produkt).

Skärmdump

Lägg till video genom excelimport

Du kan genom en vanlig produktimport även lägga till videor genom att använda kolumnerna nedan. Du använder antingen videons URL (endast YouTube och Vimeo) eller inbäddningskod (valfri videotjänst).

Du behöver lägga in en kolumn för varje språk du vill att videon ska visas för. Varje kolumn bör ha rätt språkkod, t.ex. _sv för svenska, _en för engelska, och så vidare. Glöm inte att lägga in video-länkarna på samtliga språk som de bör visas för.

Kolumn i excel Värde
    video_url_sv (länk till videon från YouTube eller Vimeo)
    video_embed_code_sv (inbäddningskoden)

Så kommer du igång

För att funktionen ska fungera måste de först aktiveras i butiken. Om de inte är aktiverade ber vi dig vänligen att kontakta Professional Services för mer information.

Vanliga frågor

• Videon syns inte trots att URL är ifylld

YouTube

Säkerställ att URL:en är komplett och följer formatet https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ och att det inte är en förkortad länk, exempelvis https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ.

Videon får inte vara ett YouTube Shorts-klipp, utan måste vara en "vanlig" fullängdsvideo för att Vendre ska kunna visa den på produktsidan. Läs mer nedan om hur du konverterar en YouTube Shorts-URL för att fungera i Vendre.

• Min video är en YouTube Short och kan inte visas

Hur ändrar jag URL:en?

Om din video är kortare än 60 sekunder lång kommer YouTube automatiskt klassa videon som en "YouTube Short" och då ges en annan URL än längre YouTube-klipp. Vendre har i dagsläget endast stöd för fulla YouTube-URL:er.

För att göra om en Shorts-URL till en fullängds-URL ersätter du "[...]shorts/[...]" med "[...]watch?v=[...]" och lägger sedan in det i fältet i Vendre.