• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Flera lagerställen

Håll koll på var butikens produkter finns i lager och förvaras

För kunder som har flera lagerställen, exempelvis regionala lager eller fysiska butiker, kan Vendre visa lagersaldot per lagerställe och samtidigt presentera ett totalt lagersaldo. Med funktionen aktiv visas den här informationen på produktkorten i Vendres administration och det är även möjligt att presentera de olika lagerställenas saldo för era besökare genom en anpassning i butikens kod.

När flera lagerställen är aktiva summeras alla enskilda lagerställen till ett totalt lagersaldo för produkten. Det är inte möjligt att redigera det summerade lagersaldot.

Hyllplatser

För att underlätta för mer komplex lagerhantering och säkerställa tydlighet är det möjligt att i Vendre lägga till information om vilken hyllplats en viss produkt förvaras på. Fältet för hyllplatserna visas per automatik under fliken Lager på produktkortet så snart minst ett lagerställe har lagts till.

Lager per marknad

Det är möjligt att hantera olika lagerställen för olika marknader. Det kan exempelvis vara nödvändigt om du vill ha ett specifikt lagerställe per land eller ett separat lagerställe för dina återförsäljare för att särskilja dem från konsumentlagret om ett sådant finns.

För att justera vilket lager som används per marknad går du till marknadens inställningar under Inställningar > Marknader och väljer den aktuella marknaden. Inställningen heter Räkna ned lagret på det här lagerstället/partnern. Om inställningen inte finns för den aktuella marknaden kan du behöva lägga till den längst ned på sidan. Sök på STOCK_SELECTED_PARTNER och tryck på "Lägg till".

Obs! Om du använder Vendres stöd för flera lagerställen kan du inte redigera ordrar direkt i Vendres administration. Med stödet aktivt måste alla redan lagda ordrar redigeras i det affärssystem som är kopplat till e-handeln.