• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Specificerad beskrivning kring generella lagerinställningar

Denna sida beskriver de inställningar du finner på sidan /Admin/configuration/?gID=9 eller via menyn Produkter > Lager

Visa lagerstatus på produktsidor: Här ställer du in om du vill presentera produktens lagersaldo på produktsidan i butiken.

Inaktivera produkten om den tar slut i lager: Alla produkter som har lagersaldo lika med 0 eller lägre kommer att inaktiveras och inte längre visas i butiken.  Produkten aktiveras ej igen om den får positivt lagersaldo. Detta behöver ni själva bevaka.

Obs! Produkter som redan har 0 eller lägre i lagersaldo inaktiveras inte per automatik. Enbart produkter som når 0 eller lägre i lagersaldo efter att inställningen slagits på påverkas.

Kan produkter utan lager bevakas: För dig som köpt till funktionen bevaka produkt innebär detta att kunderna kan ange sin mailadress för att bli påminda om att en produkt är åter i lager. Kom ihåg att detta inte fungerar om du väljer att inaktivera produkter som inte finns i lager.

Tillåt köp av produkt som är slut i lager: Här väljer du om du vill att dina kunder alltid ska kunna köpa produkter även om de är slut i lager.

Kontrollera Lagerstatus: Vid påslagen innebär inställningen att lagret kollas när kunden går till kassan. Detta för att kunden ska se om en produkt tagit slut under sitt besök på sidan. Markeringen som läggs in i ett fält nedan visas då på produkten i kassan.

Räkna ner lagerantal: Denna inställning innebär att lagersaldot räknas ner när en kund köper produkten och order går igenom. För dig med en integration kommer lagret självklart att uppdateras igen vid lagersynk.

Räkna ner lagerantal i ordereditorn: Denna inställning är samma som den ovan men gäller när du som administratör redigerar en order i Vendres Admin.

Markera produkt som är slut i lager (inputfält): Genom detta fält anger du vad det ska stå för produkter som är slut i lager i kassan. Samma för alla språk.

Gränsvärde för bevakning av lagersaldo (inputfält): Detta värde styr när funktionen bevaka produkt ska visas för produkter. Det kan t.ex. vara så att du vill att det inte går att köpa produkten när det finns 5 eller färre i lager.

Räkna ned lagret på det här lagerstället/partnern: För dig med funktionen "flera lagerställen" Innebär denna väljare att du kan välja vilket lager som ska räknas ner när kunder köper en produkt eller när du som Admin redigerar en order i ordereditorn.

Summera underprodukters lager på huvudprodukter: Denna inställning gör så att lagersaldot för alla varianter summeras på huvudprodukten. Det kan t.ex. vara aktuellt för dig som visar lagerstatus i listningen då huvudprodukten visar "finns i lager" sålänge varianterna finns i lager.

Beskrivning för inställningar på produktnivå

Kom ihåg! Inställningarna för varje produkt trumfar alltid inställningarna som ligger generellt.

Räkna ner lager: Här kan du på produktnivå bestämma om lagersaldo för en produkt ska räknas ner eller inte. För dig med flera lagerställen ställer du in generellt vilket eller vilka lager som ska räknas ner.

Tillåt köp av produkt vid slut i lager: Bestäm per produkt om produkten ska gå att köpa även om lagersaldo är 0 eller mindre. Det kan t.ex. vara så att du vet att du kan beställa denna produkt med kort leverans från en tillverkare.

Inaktivera produkten om den tar slut i lager: Per produkt bestämmer du om produkten ska inaktiveras när lagersaldo är 0 eller mindre. Detta är t.ex. bra för dig som jobbar med exklusiva kollektioner och bassortiment där exklusiva kollektioner ska intaktiveras när de tar slut då de inte kommer in igen men bassortimentet ska antingen alltid gå att köpas eller bevakas vid gränsvärdet.

Redirect vid inaktiverad produkt

När en produkt inaktiveras pga. av den är slut i lager går den inte längre att nå via sin länk. Det innebär att vi måste skicka kunden till en annan sida än till produkten som inte längre är aktiv i systemet. Inne på Produkter > Allmänna produktinställningar kan man aktivera inställningen "Skicka kunden till kategori när produkt inte hittas" detta innebär att vi kollar sökvägen för produkten och skickar användaren till kategorin. Om ingen kategori hittas skickas användaren till startsidan.

Dölja produkter utan lager från en kategori

Under menyvalen Produkter > Filter hittar du inställningen "Dölj produkter utan lager i listning" Denna inställning döljer helt enkelt produkter med 0 eller negativt lagersaldo. Detta innebär att kunder inte ser dessa produkter i kategorierna. Observera att detta inte är samma sak som att inaktivera en produkt som är slut i lager. Produkten kommer fortfarande ha status aktiv och går att nå via t.ex. en länk, det är därför viktigt att fortfarande ställa in lagerstatus på om dessa produkter ska gå att köpa eller inte.

Denna inställning är perfekt för dig som jobbar med produkter som inte ska gå att köpa vid slut i lager men heller inte vill inaktivera dessa helt. Att inaktivera en produkt vid slut i lager innebär att den alltid är aktiv tills att den manuellt aktiveras. Med denna inställning syns produkten när den har ett positivt lagersaldo. Superbra, eller hur! 🎉