Specifikationer

Dags att beskriva produkterna på ett strukturerat sätt? Häng med på hur du bäst gör och vilka möjligheter som finns.

Hoppa fram till...

När används taggar & specifikationer?

Kortfattat skulle man kunna säga för att beskriva dina produkter. En produktbeskrivning kan göra ett säljande intryck till din besökare men med hjälp av specifikationer kan du på ett annat sätt specificera egenskaperna i en lista. Med hjälp av taggar kan du koppla produkten till andra produkter med samma egenskaper.

Vad är en specifikation?

En specifikation är ett text eller sifferfält som används för att beskriva produkten. För att skapa en specifikation går du till Produkter > Specifikationer. På denna sida ser du alla specifikationer i systemet och vilka mappar de ligger i. Alla specifikationer bör ligga i en mapp för att du ska kunna importera och expotera dem genom Excel. Det ger också en fördel när du ska lägga till dem på produktkortet eftersom du enkelt kan lägga till alla fält som ligger i en mapp.

Vi rekommenderar att du skapar en mapp som heter Global där du samlar de specifiaktioner som används av produkter under flera kategorier. Därefter skapar du separata mappar för de specifiaktioner som bör kopplas till specifika produktgrupper. Detta behöver du bara göra om du har över 20-30 specifikationer totalt. Annars kan du ha alla specifikationer i mappen Global.

Exempel - Produkt med specifikationer